Lekker nazomeren: zo doe je dat!

Nazomertips van DagjeWeg.NL: After Summer Special #3

Tijdelijk Modemuseum in Het Nieuwe Instituut Redactioneel door
Foto 1. Kunstwerken van fruit en groente! Foto: Fruitcorso Tiel

archief oud artikel 15 september 2015 Toerisme Na de zomervakantie vervallen we massaal in het de sleur van het gewone leven. Laat je niet kisten en maak van elke week of weekend een kleine vakantie. Wij geven je tips!

Tijdelijk modemuseum

ROTTERDAM - Fashionista's opgelet! Het Nieuwe Instituut is van 13 september 2015 tot en met 8 mei 2016 een waar modemuseum. Omdat we in Nederland geen echt modemuseum hebben, wil Het Nieuwe Instituut de mogelijkheid van zo'n museum onderzoeken. Een mooi project, waar modeliefhebbers graag hun licht opsteken. Over de historie van mode, verschillende verschijningsvormen van mode en de ontwerpers van nu.

Luchtlandingen op de Ginkelse Hei

EDE - Het is een spektakel waar je met open mond naar kijkt: de luchtlandingen boven Ginkelse Hei. Ieder jaar is hier de herdenking van de Slag om Arnhem, waarbij honderden parachutisten op de heide landen. Deze landingen geven een beeld van hoe de Mass Drop er in 1944 uit heeft gezien. Engelse parachutisten van het 4th Battalion The Parachute Regiment uit Engeland, militairen van de 11de Luchtmobiele Brigade uit Nederland, para's uit onder andere Amerika en andere NATO landen en tientallen Pathfinders springen tijdens deze indrukwekkende herdenking op zaterdag 19 september 2015.

Utrecht onder stoom

UTRECHT - Om de komst van de eerste trein in Nederland te vieren, komen stoommachines in alle soorten en maten naar Utrecht. Tijdens Stoom! in Het Spoorwegmuseum, van stelen zij de show! Bezoekers kunnen zien hoe stoom werkt en wat voor verschillende machines er zijn. Het hoogtepunt van het evenement is een optocht van stoommachines, die door de binnenstad van Utrecht rijden.

Zeemansliederen zingen in Den Bosch

DEN BOSCH - Zeemansliederen schallen uit het havencafé in het centrum van Den Bosch. Tijdens Maritiem 's-Hertogenbosch is de stad gehuld in de geluiden, geuren en smaken van de zee. Bekijk de traditionele schepen, ga mossels eten of ermee sjoelen en geniet van muziek en een vuurwerkshow. Een heerlijk maritiem feestje van 17 tot en met 20 september

Kunstwerken van fruit in Tiel

TIEL - Duizenden vrijwilligers werken zich ieder jaar in het zweet voor het Fruitcorso Tiel. Met groenten, fruit en zaden maken zij schitterende praalwagens, die in een lange stoet door Tiel rijden. Deze bijzondere optocht staat sinds 2013 op de Nederlandse lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed en is het bekijken zeker waard! Op zaterdag 19 september trekt de stoet door de Tielse binnenstad en is daar nog twee dagen te bewonderen.

Foto 2. Een indrukwekkende herdenking op de Ginkelse Hei. Foto: Wikimedia, GNU Free Documentation License
Foto 3. Het Spoorwegmuseum onder stoom. Foto: Het Spoorwegmuseum

Laatst gewijzigd: 2015-09-21 10:35:47 · Gepubliceerd: 2015-09-13 22:10:07 - 495