Film by the Sea 2015: veel aandacht voor jongeren

Film by the Sea 2015 |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Hoogstandjes op het witte doek

16 september 2015 Cultuur Vlissingen, Zeeland Film by the Sea 2015 staat bekend om de combinatie van boek en film. Maar ook muziek en discussie komen aan bod in het veelzijdige programma. Jongeren krijgen dit jaar alle aandacht.

Foto 1. Met de hele klas naar de film, ook dát is Film by the Sea. Foto: Film by the Sea

Vals Licht

CineCity in Vlissingen draait overuren tijdens Film by the Sea 2015. Tien dagen lang geniet je hier van honderd films tijdens het zeventiende internationale filmfestival. Er zijn veel premières en boekverfilmingen te zien. Als eerbetoon aan de overleden auteur Joost Zwagerman wordt zijn film 'Vals Licht' vertoond op 15 en 19 september. Theo van Gogh deed de regie van deze film. Gratis kaartjes voor de voorstelling zijn alleen af te halen aan de kassa van CineCity, de bioscoop waar alle vertoningen plaats vinden.

Jongeren in de spotlights

De organisatie achter Film by the Sea vindt het belangrijk om jongeren kennis te laten maken met film en literatuur. Vijfentwintig jongeren volgden allerlei lessen over filmtheorie, jureren en hoe je een videoclip maakt. De jongeren reiken aan het einde van het festival de Youth Jury Award uit. Op het programma voor jongeren staan onder meer deze films:

  • Mustang;
  • I am Nojoom, age 10 and divorced;
  • 600 Miles;
  • The Lesson.
Voor kinderen is er woensdag 16 september een kindermiddag van Paul van Loon en de film 'Het Lied van de Zee' wordt vertoond.

Prijswinnende films

Elk jaar worden er heel wat awards uitgereikt tijdens Film by the Sea. Er zijn bijvoorbeeld twaalf boekverfilmingen die meedingen naar de Film by the Sea Award in de Dioraphte Film- en Literatuurcompetitie, waaronder

  • Sworn Virgin;
  • A Perfect Day
  • Madame Bovary;
  • Despite The Falling Snow.
Ook De Parel wordt uitgereikt, voor de beste boekverfilming die het afgelopen jaar in de Nederlandse bioscopen is verschenen. Met al die aandacht voor literatuur onderscheidt Film by the Sea zich van andere filmfestivals.

Praktische informatie

Film by the Sea 2015 is nog te bezoeken tot en met zondag 20 september. Een toegangskaartje voor een film kost 9,50 euro. Een voordelige tienrittenkaart is te koop voor 80 euro. Bekijk het volledige programma van Film by the Sea.
Foto 2. CineCity zit goed vol. Foto: Film by the Sea
Foto 3. Het filmfestival beleeft alweer zijn zeventiende editie. Foto: Film by the Sea, copyright Clea Betlem en Nilsson Communictaiekunstenaars

Laatst gewijzigd: 2015-09-15 13:37:29 · Gepubliceerd: 2015-09-15 13:16:31 - 721