1

Marcheer mee met de Nationale Taptoe 2015

Militaire show voor het hele gezin

Nationale Taptoe in Ahoy Rotterdam Nieuws door
Foto 1. Orkesten uit binnen- en buitenland geven acte de présence tijdens de militaire muziekshow. Foto: Nationale Taptoe

archief oud artikel 25 september 2015 Toerisme Rotterdam, Zuid-Holland Marcheer mee met de traditionele Nationale Taptoe 2015. Dit jaar klinkt er extra veel tromgeroffel. Een militair spektakel voor het hele gezin!

Militaire show

De Nationale Taptoe heeft al een héél lange historie. De militaire muziek wordt tijdens de shows in het zonnetje gezet en door de spectaculaire belichting en acts showen de militairen zelf wat ze in huis hebben. De Taptoe haakt ook aan bij actuele thema's, zoals 'zeventig jaar bevrijding'.

Historische gebeurtenis

De vijf shows van de Nationale Taptoe 2015 zitten vol met verwijzingen naar historische gebeurtenissen, zoals

  • de herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog;
  • erkenning en waardering richting veteranen;
  • 200 jaar Militaire Willems-Orde;
  • 350 jaar Korps Mariniers;
  • en een gezamenlijk optreden van politie, douane en brandweer.

Tromgeroffel van vroeger en nu

Dit jaar worden je oren getrakteerd op historie en moderne vormen van slagwerk. De trom is te horen als militair signaalinstrument, maar ook klinkt er volop moderne percussie. Daarvoor treden onder meer Cesar Zuiderwijk (drummer van The Golden Earring) aan en percussiegroep Percossa. Diverse orkesten en artiesten uit binnen- en buitenland treden aan voor het veelzijdige programma van Nationale Taptoe 2015. Naast muzikaal geweld worden historische scènes nagespeeld en er is een amfibische demonstratie (waarbij een aanval wordt ingezet vanaf de zee naar het vasteland of omgekeerd).

Randprogramma

Rondom de Taptoe is er nog veel meer te beleven in Ahoy. Breng een bezoek aan de expositie 'Routes of Liberation' in Ahoy Plaza, luister naar de Nationale Taptoe Jeugd Show Manifestatie en struin over de Taptoe-Fair. Nieuw dit jaar is het Zondagochtendconcert op zondag 27 september. Voor 7,50 euro woon je in de arena van Sportpaleis Ahoy een wervelend concert bij van de Representative Band of the Border Guard uit Polen. De Streetparade wordt vrijdag 25 september gehouden, vanaf 14:00 uur door het centrum van Rotterdam.

Praktische informatie

Nationale Taptoe 2015 wordt gehouden van 24 tot en met 27 september. Er is elke dag om 20:00 uur een optreden. Zaterdag is er een extra optreden om 14:00 uur. Zondag is er alleen om 14:00 uur een optreden.
Foto 2. Swing mee met de militaire muziek. Foto: Nationale Taptoe
Foto 3. Show en machtsvertoon in Ahoy. Foto: Nationale Taptoe

Laatst gewijzigd: 2015-09-22 14:22:16 · Gepubliceerd: 25 september 2015 - 1442