1

Wat te doen? De redactie geeft tips!

After Summer Special #5: hou de zomer nog even vast!

The Big Draw Rotterdam 2015 Redactioneel door
Foto 1. Bekijk hoe de droom van keizer Constantijn de Grote werkelijkheid werd in de Nieuwe Kerk Amsterdam. Foto: Janiek Dam

archief oud artikel 28 september 2015 Toerisme Landelijk Een wandelingetje door het bos of maar weer aanschuiven in het zoveelste restaurantje. Ook de vrije dagen komen vanzelf in een sleur. Wil je echt eens wat anders doen, maar je weet niet wat? Wij, de redactie van DagjeWeg.NL, geven je tips!

Iedereen kan tekenen bij The Big Draw!

ROTTERDAM - Een potlood of een stift krijgt iedereen op jonge leeftijd al in de handen gedrukt. Maar niet iedereen eindigt als een Van Gogh of Picasso. Toch mag iedereen in Museum Boijmans Van Beuningen aan de slag als een echte tekenaar! Tijdens The Big Draw, in het weekend van 3 en 4 oktober, sluiten bezoekers aan bij allerlei workshops als Music&Draw, onder begeleiding van een dj, en tekenen op glas. Voor kinderen zijn er speciale workshops. Het tekenfestival is niet alleen te vinden in Boijmans Van Beuningen, maar ook op andere locaties in de stad.

Graphic Design Festival

BREDA - Grafisch design is wat de klok slaat in Breda. Het Graphic Design Festival zorgt voor ontmoetingen tussen het publieke en toffe ontwerpers. Dit jaar wordt duidelijk welke rol ontwerpers spelen in ons leven. Op posters, verpakkingen en in kranten en tijdschriften: overal zie je hun werk terug. Bekijk het in exposities en op muren, en schuif aan bij inspirerende verhalen van ontwerpers.

Tussen fresco's en beelden in Rome

AMSTERDAM - Rome was eens een stad waar de keizer god was en waar vele andere religies floreerden. Hoe ging de ommekeer van deze stad tot de residentie van de paus, gedomineerd door kerken en kruisen? In de Nieuwe Kerk Amsterdam delen bezoekers in de droom van keizer Constantijn. Hij legde het fundament voor het christendom in Rome. De tentoonstelling Rome staat vol met kunst uit de Vaticaanse Musea: nooit eerder te zien in Nederland! Onder meer het vierde-eeuwse marmeren beeld van de Goede Herder is te zien. De tentoonstelling is te bezoeken van 3 oktober 2015 tot 7 februari 2016.

Blinkend zilver en goud

SCHOONHOVEN - Zilver en goud blinkt in de fonkelnieuwe Zilver experience van Ping naar Bling, van 6 oktober 2015 tot en met 12 maart 2016 in het Zilvermuseum. Hoe maken de smeden hun sieraden en andere voorwerpen van deze kostbare metalen? Dat is te zien in deze experience, die bezoekers de kans geeft zelf een ring of armband te ontwerpen. Probeer de droom op papier te zetten in het Teekenlokaal!

Culinaire top van Rotterdam: Rauwkost

ROTTERDAM - Lekker eten, daar jaag je de winterse rillingen wel mee weg! Reis af naar Rotterdam voor het foodfestival Rauwkost op 3 en 4 oktober 2015. Hier bereiden Rotterdamse chefkoks het gerecht wat hen als kok onderscheidt. Pareltjes van voedsel, daarvoor neem je graag plaats aan tafel in de Expeditie van het Groot Handelsgebouw. Pik meteen de nieuwste trends mee op culinair gebied. Weet je meteen waar je dit seizoen moet zijn om een vorkje te prikken.

Eind van de maand en de centen zijn op. Bekijk de aanbiedingen van DagjeWeg.NL Tickets!
Foto 2. Workshop tekenen op glas, Lowlands 2014. Foto: Jessica Vermetten.
Foto 3. Van Ping naar Bling! © Zilvermuseum/foto: Mike Bink

Laatst gewijzigd: 2015-09-28 14:35:56 · Gepubliceerd: 28 september 2015 - 567