1

3FM presents Your Serious Radio

Nieuwe tentoonstelling in Beeld en Geluid

Your Serious Radio in Beeld en Geluid Gesponsorde bijdrage door

archief oud artikel 30 september 2015 Cultuur Hilversum, Noord-Holland Your Serious Radio is de titel van de nieuwe tentoonstelling van Beeld en Geluid die op 2 oktober open gaat. Plug hier met een koptelefoon letterlijk in op de jaren waarin je naar 3FM luisterde!

Hoera, 3FM bestaat 50 jaar!

In deze tijdelijke tentoonstelling legt Beeld en Geluid voor het eerst het accent op radio, een medium dat een groot deel van het audiovisuele archief vormt. Aanleiding voor de nieuwe tentoonstelling is het vijftigjarig bestaan van 3FM op 11 oktober dit jaar.

Weer even puber

In de tentoonstelling Your Serious Radio neemt Beeld en Geluid je mee langs de soundtrack van je jeugd. 3FM is de afgelopen vijftig jaar voor meerdere generaties een vaste waarde. Door het luisteren naar radio ontdek je je muzieksmaak, begrijp je wat 'gaaf' is, weet je waar je bij wilt horen en kun je je afzetten tegen je ouders. De radio was en is daarbij de verbindende factor en helpt bij het ontwikkelen van de eigen identiteit van inmiddels meerdere generaties. Populaire radioprogramma's en hun jingles, de muziek met de verhalen en stemmen van de DJ's vormen daarmee de soundtrack van onze puberteit.

Terug in de tijd in Beeld en Geluid

In Your Serious Radio ga je vanaf 2 oktober op basis van 'profiling' terug naar je jeugd, de tienerkamer, de muziek, de feestjes, de brommer, de radioprogramma's en de stemmen van toen. Alle hoogtepunten uit 50 jaar 3FM zijn terug te luisteren en bovendien mag je zelf aan de slag. Ook kinderen hoeven niet stil te zitten. Zij ontdekken 3FM met de speciaal voor hen ontwikkelde activiteiten Stoorzenders (6-12 jaar) en Radio Actief (4-6 jaar).

Your Serious Radio is mogelijk gemaakt door de deelnemers van de BankGiro Loterij.

Bezoek Your Serious Radio in Beeld en Geluid van vrijdag 2 oktober tot en met zondag 26 juni 2016!
Foto 1. Giel Beelen en Gerard Ekdom kwamen al even luisteren in Beeld en Geluid.

Laatst gewijzigd: 2015-11-30 17:33:59 · Gepubliceerd: 30 september 2015 - 827