Ogen tekort bij het Cinekid Festival

Leer praten als een Angry Bird of laat je acteerkunsten zien!

Bezoek het Cinekid Festival Nieuws door
Foto 1. Bekijk de nieuwste technologieën op het gebied van media. Foto: Cinekid Festival.

archief oud artikel 13 oktober 2015 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Leef je uit in de grootste digitale speeltuin van de wereld! Duik in het medialab en geniet van bijzondere films, tv-programma's, maar ook games en apps. De Westergasfabriek in Amsterdam staat van donderdag 15 tot en met zaterdag 23 oktober in het teken van het Cinekid Festival.

De nieuwste films en tv-programma's

Op donderdag 15 en vrijdag 16 oktober staan de deuren van het Cinekid Festival wagenwijd open voor scholen. Kinderen maken tijdens het festival kennis met allerlei soorten media. Van zaterdag 17 oktober tot zaterdag 23 oktober is het Cinekid Festival er voor iedereen. Allerlei films en televisieprogramma's glijden in de Westergasfabriek aan je ogen voorbij.

Dans de sterren van de hemel tijdens een workshop

Alleen maar stil zitten? Dus niet!

Duf van het kijken naar een scherm? Tijdens het Cinekid Festival hoef je echt niet constant stil te zitten! Ontdek hoe goed jij de stemmen van Angry Birds na kunt doen of laat je danskunsten zien in de Hiphop Videobooth. Je kunt je laten schminken door Happytessa of je tegenstander uitschakelen tijdens een potje straatvoetbal. Er staat iedere dag een nieuwe film, workshop of televisieprogramma in de spotlights.

Workshops voor de kids

Ook de workshops zijn iedere dag anders! Waar je tijdens de workshop op zondag 18 oktober leert om Vlogs te maken, hou je je op dinsdag 20 oktober bezig met Instagramfoto's. En heb je altijd al goed willen leren acteren? Haast je dan op vrijdag 23 oktober naar het Medialab!

Cinekid dichtbij huis

Het Cinekid Festival is van 17 tot 23 oktober in de Westergasfabriek in Amsterdam, maar daar blijft het niet bij. Vanaf 17 oktober tot en met 1 november is het tijd voor Cinekid op locatie. In deze weken kun je bij allerlei filmtheaters en cultuurhuizen door heel Nederland terecht voor voorstellingen en activiteiten. Er is altijd wel een deelnemende locatie in de buurt!

Praktische informatie

Het Film- en TV-programma vindt plaats van 10:00 uur tot 18:00 uur. Het Medialab is geopend van 10:30 uur tot 17:00 uur. Bereikbaarheid Kom je met het openbaar vervoer. Vanaf Centraal Station neem je bus 21 en stap je uit bij halte Van Hallstraat. Vanaf het centrum stap je in Tramlijn 10 die stopt bij halte Limburg van Stirumplein.
Foto 2. Gezellig samen eten op het plein. Foto: Cinekid Festival.

Laatst gewijzigd: 2015-10-13 08:49:04 · Gepubliceerd: 13 oktober 2015 - 422