Er was eens...een sprookjesstad

Dagje uit in Arnhem |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Sprookjesfestival 2015 betovert Arnhem

22 oktober 2015 Cultuur Arnhem, Gelderland Feeën, kroontjes, feeksen en toverstafjes: in Arnhem wordt er kwistig mee gestrooid tijdens het Sprookjesfestival. Een hele week lang staan er betoverende activiteiten op het programma, verspreid door de Gelderse stad. Van een pyjamaparty in de bibliotheek tot het koken van feeksen- en heksenhapjes.

Foto 1. Ontmoet de ster van het Sprookjesfestival, prinses Arnerijntje. Foto: Cats&Withoos

Het grote feest der sprookjes start op de Korenmarkt met een feestelijk opening. Op zaterdag 24 oktober kan iedereen de voorpremière van de sprookjesfilm Arnerijntje en de zingende fee gratis bekijken. Daarna volgt de grote opening en kunnen bezoekers aanschuiven bij één van de films in Filmtheater Focus. Geen tijd om op zaterdag langs te komen? Geen probleem, want tot en met 1 november is er nog genoeg gelegenheid om wat magie op te snuiven.

Alle leeftijden

Kleine prinsjes en prinsesjes dromen weg bij de aanblik van een echt kasteel. Op Kasteel Zypendaal is Prinses Arnerijntje te vinden, de enige echte prinses van het Sprookjesfestival. Tijdens een bezoek op zondag 25 oktober leidt Ridder Richard je rond door de kamers vol verhalen. Ook leuk is 5 jaar Circus op de Bult. Dit jeugdcircus uit De Geitenkamp weet wel raad met sprookjes en presenteert op dinsdag 27 oktober in MFC De Wetering prinsessen op stelten, zeemeerminnen en acrobaten.

Kom alvast in sprookjesachtige sferen met de promotievideo van het Sprookjesfestival:

Activiteiten voor kinderen vanaf vier jaar

Op de zolderkamer van het Watermuseum maken kinderen van vier tot en met acht jaar hun eigen toverbootje. Het museum is tijdens het Sprookjesfestival elke dag open, dus kom knutselen! Een avond om nooit te vergeten is de Sprookjestocht op donderdag 29 oktober. Om 19:00 uur vertrekken kinderen - in hun allermooiste sprookjeskleren - vanaf de Eusebiuskerk voor een tocht door de stad. Iedereen neemt een lampje mee om bij te schijnen!

Activiteiten voor kinderen vanaf zes jaar

Stal Mansour is in rep en roer, want de feeks heeft het Feeënpaard betoverd en die heeft geen kleuren meer. Wie komt te hulp? Bij Stal Mansour mogen kinderen vanaf zes jaar op zondag 25 oktober en zondag 1 november ponyrijden in het toverbos, een magische toverstaf maken en de pony's nog mooier maken dan ze al zijn. In het Watermuseum bouw je op verschillende dagen een eigen luchtkasteel en brouw je zelf toverdranken. Mmmm...!

Vind meer informatie over het Sprookjesfestival 2015

Foto 2. Arnhem is totaal betoverd tijdens het Sprookjesfestival. Foto: Cats&Withoos

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2015-10-26 16:28:39 · Gepubliceerd: 2015-10-22 14:06:02 - 903