Stap in de sprookjestrein

Samen met Roodkapje met de trein of op bezoek bij de zeven dwergen

Nostalgische treinrit over de Miljoenenlijn Nieuws door
Foto 1. De sprookjesfiguren wachten je al op bij het station van de Miljoenenlijn.

archief oud artikel 26 oktober 2015 Toerisme Simpelveld, Limburg Een dagje uit, dat hoort er een beetje bij in de herfstvakantie. Alle kinderen in het zuiden van Nederland kijken er deze week naar uit! Nog geen idee wat te doen? Neem ze dan mee naar de Miljoenenlijn en beleef een sprookjesachtige dag met Roodkapje, de Gelaarsde Kat en Ali Baba.

De sprookjeswereld waar de kinderen voor het slapengaan bij wegdromen is echt! Bij het station van de Miljoenenlijn in het Limburgse Simpelveld staat Roodkapje al te zwaaien. Speciaal voor de herfstvakantie komen allerlei sprookjesfiguren naar de Miljoenenlijn, waar ze rondom het station en in de trein zelf te vinden zijn. "In de trein lopen diverse sprookjesfiguren rond, zoals Hans en Grietje en Roodkapje. Ook loopt er een verhalenverteller die aan de kinderen de sprookjesverhalen vertelt door de trein", legt Sjarlot Stal van de Miljoenenlijn. "Kinderen kunnen ook door de trein lopen. We zien dat ze nu dan de verhalenverteller achterna lopen, omdat ze nog een verhaal willen horen! Zo is het ook in de trein een sprookjeswereld."

Speuren naar sprookjes

Kinderen kunnen door de speurtocht goed te volgen alle sprookjesfiguren tegenkomen. Kijk binnen in het huisje van de zeven dwergen, waar hun zeven kleine bedjes staan en pas op dat je je niet prikt aan het spinnewiel van Doornroosje. Wie alle sprookjesfiguren vindt, krijgt een leuk cadeautje! "Voor de speurtocht is wel enige kennis van sprookjes nodig, maar gelukkig helpen de ouders maar al te graag de kinderen als zij het niet weten", vertelt Sjarlot Stal.

Kom verkleed en reis gratis mee

Trek die mooie prinsessenjurk of die stoere ridderoutfit maar uit de kast voor een dagje bij de Miljoenenlijn. Kinderen van drie tot en met elf jaar krijgen gratis toegang, als ze verkleed komen. Zij reizen gratis mee met de stoomtrein. En wie een treinkaartje heeft, mag ook nog eens tot en met 1 november gratis naar binnen in het Sprookjesbos in Valkenburg.

Wat is de Miljoenenlijn?

De Miljoenenlijn kostte in de jaren 20 van de vorige eeuw echt een miljoen om aan te leggen. De historische spoorlijn tussen de Limburgse stations van Valkenburg en Kerkrade en die van het Duitse dorpje Vetschau is nu het 'langste museum van Limburg'. Volgens een vaste dienstregeling rijden hier de stoom- en historische dieseltreinen van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij. Een mooie rit, waar toeristen het hele jaar door van genieten.

Meer sprookjes in de herfstvakantie

Heb je van die kleine dromers thuis? In de herfstvakantie maak je ze vast blij met een sprookjesachtig uitje. Hier een toefje inspiratie!
Foto 2. Dag allemaal! Wie gaat er mee met de historische stoomtrein?
Foto 3. Kom verkleed en rijd gratis mee!
Foto 4. Prinsen en prinsessen hebben de dag van hun leven.

Laatst gewijzigd: 2015-10-27 10:10:26 · Gepubliceerd: 26 oktober 2015 - 5554