Waarom Rotterdam een topstad is die je móet bezoeken

Ontdek Rotterdam |  
Nieuws door
Foto 1. De binnenkant van de futuristische Markthal. Foto: Ossip van Duivenbode.

Rotterdam staat in de top 10 must-see steden van de wereld

31 oktober 2015 Toerisme Rotterdam, Zuid-Holland Rotterdam is hot en iedereen moet erheen. Tenminste, volgens Lonely Planet - zo'n beetje de autoriteit op gebied van wereldreizen. Rotterdam staat op nummer vijf in de top tien van steden die je in 2016 moet bezoeken. Boven steden als Rome, Manchester en Nashville! Waarom? Drie simpele redenen waarom Rotterdam geweldig is!

Bewonder de prachtige architecuur

Rotterdam staat bekend om zijn moderne en kunstige architectuur. De Markthal is één van de mooiste en meest speciale gebouwen van Rotterdam. Een gigantische overdekte versmarkt en de ultieme droom voor mensen die houden van alles wat met eten te maken heeft. Er alleen al rondlopen is geweldig. Je kunt er bij bijna honderd kraampjes inkopen doen, de geuren van alle verschillende culinaire hoogstandjes opsnuiven, nieuwe dingen proeven en bij een cafeetje aanschuiven voor een verse maaltijd. Als je tussen de kraampjes loopt en omhoog kijkt, zie je een kunstwerk op het glasplafond, dat ook wel de Nederlandse versie van de Sixtijnse Kapel wordt genoemd. Je kunt er zelfs wonen: bovenop de Markthal liggen appartementen, wat nog eens extra bijzonder is vanwege de ronde vorm van het gebouw.

Als je op Rotterdam Centraal de trein uitstapt, begint het bewonderen al. Tel daar nog de Kunsthal, Station Hofplein - rijksmonument en het oude station van Rotterdam waar nu allerlei winkeltjes en terrasjes zitten - en de iconische Erasmusbrug bij op. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Eten in Rotterdam is een beleving

Eten doe je in Rotterdam niet gewoon. Nee, het is een passie! Door de hele stad vind je chique restaurants, gezellige lunchcafés, eethuisjes, kraampjes en nog meer. De inwoners van de stad zijn divers en dat is het eten ook - alle keukens van de wereld zijn in de stad terug te vinden. Je bent er nooit uitgegeten: elke week komt er weer een nieuw tentje bij, vaak van nieuwe, jonge en enthousiaste chef-koks uit de stad zelf. Een recente en wel héél speciale toevoeging aan de foodgemeenschap van Rotterdam is Jamie's Italian. De wereldberoemde kok opent zijn eerste Nederlandse restaurant in - waar kan het ook anders - de Markthal. Eet de lekkerste pasta's, salades en desserts naar recepten van Jamie Oliver.

Voor een luxe beleving ga je naar Parkheuvel, een restaurant van chef-kok Erik van Loo met maar liefst twee Michelinsterren. Smul van zeebaars, kreeft, gans, truffel en andere exclusieve gerechten. De ultieme locatie voor een indrukwekkend diner met je partner of date.

Voor een wel heel specifieke beleving, ga je naar Look. Waarschuwing vooraf: alles is er van knoflook. Knoflookbrood, knoflooksoep, knoflookkip en zelfs knoflookijs. Leuk om een keer te proberen, maar waarschijnlijk iets minder geschikt voor een romantische date of een huwelijksaanzoek.

Je vervelen is absoluut geen optie

Rotterdam barst van de energie en creativiteit! Dierentuinen, musea, theater, muziek, kunst en nog zoveel meer. Om nog maar te zwijgen over alle winkels die de stad biedt - je kunt er dagenlang onafgebroken shoppen. Drie speciale events om ooit nog eens mee te maken in het mooie Rotterdam op een rij.

  • De mooiste theaterstukken, voorstellingen en musicals zie je in het Luxor Theater, vlakbij de Erasmusbrug.
  • Eens per jaar voor de echte muziekliefhebbers: North Sea Jazz. Rasartiesten zoals Prince, John Legend en Mary J. Blige waren eerdere edities al van de partij.
  • Stap in de Restauranttram Rotterdam! Geniet gezellig met vrienden of romantisch met je partner van een luxe diner terwijl je langs de mooiste plekken in de stad rijdt.

Foto 2. De buitenkant van de Markthal, met de appartementen zichtbaar bovenop. Foto: Ossip van Duivenbode.
Foto 3. Lekker eten in Rotterdam kan op elke hoek van de straat. Foto: Marc Heeman.
Foto 4. North Sea Jazz is een van de grootste evenementen in Rotterdam. Foto: Vincent van Dordrecht.
Foto 5. In de stad kun je eindeloos shoppen! Foto: Jan Bijl.

Laatst gewijzigd: 2015-11-10 16:27:11 · Gepubliceerd: 2015-10-30 10:34:17 - 1436