De leukste uitjes voor dit weekend

Dagjes uit |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Er is zoveel leuks te beleven dit weekend! Je vervelen is onmogelijk!

5 november 2015 Toerisme Landelijk Het is weer weekend! Schuif die laptop maar weg, zet de televisie uit, trek je jas aan en ga samen op stap! Bestuur een vliegtuig, fiets van museum naar museum door de stad in het holst van de nacht en ga op een kleine safari. Geniet van dit weekend!

Foto 1. Speel samen spelletjes bij Spellenspektakel Eindhoven. Foto: Frank Bunnik.

Minions en dobbelstenen

EINDHOVEN - Ook zo gek op spelletjes spelen? Dan wordt dit jouw weekend! Zaterdag 7 en zondag 8 november is het Spellenspektakel in het Beursgebouw Eindhoven. De nieuwste games voor op de computer, klassieke bordspellen en figuren verkleed als de helden uit je lievelingsspel. Ben je te fanatiek om alleen toe te kijken? Doe dan zelf mee aan een toernooi. Voor wie na twee dagen nog niet is uitgespeeld: zondagavond kun je verder spelen bij de hotels tegenover de het Beursgebouw. Maak nieuwe vrienden en probeer samen nieuwe spelletjes uit! De beurs wordt zaterdag geopend door de Minions!

Een oneindige nacht

DELFT - Ga op een avontuur in de nacht! Het thema van de zesde Museumnacht in Delft is 'Blik op oneindig'. De avond begint om 20:00 uur met een spectaculaire licht- en geluidshow op het Sint Agathaplein. Daarna kun je bij allerlei musea in de stad de mooiste tijdelijke kunstwerken bekijken en lezingen bijwonen. Stap op een rondvaartboot en leer zo de stad kennen. Er is een singer-songwriter aan boord voor de nodige sfeer en muziek. Er rijden ook bussen door de binnenstad heen en weer en voor kinderen speciale Tuktuks! Er is overigens voor kinderen tot en met twaalf jaar een speciaal programma dat al om 19:00 begint. Om middernacht is er een afterparty in Theater de Veste. Oneindig veel plezier!

Bestuur zelf een vliegtuig

LELYSTAD - Het is Flight Simulator Weekend bij Luchtvaart-Themapark Aviodrome. Bestuur op 7 en 8 november zelf een Boeing 747 of een F-16! Oké, niet een echte. Maar je zit wel in een echte cockpit en mag virtueel vliegen, net als piloten in opleiding. Het is het grootste Flight Simulator-evenement ter wereld! Misschien staat er soms een rij bij de simulator, maar gelukkig zijn er in de tussentijd nog genoeg andere dingen te doen en te zien bij Aviodrome.

Magisch Amsterdam

AMSTERDAM - Muziek, workshops en speciale rondleidingen in het pikkedonker. Museumnacht Amsterdam is terug op 7 november! Er doen vijftig musea mee, met tijdelijke nieuwe én vaste exposities. Fiets door de stad en wip binnen bij musea om te genieten van kunst, mode, theater en een hapje en een drankje. Na afloop zijn er verschillende clubs in Amsterdam open voor een afterparty. Leuk detail: als je nu een kaartje koopt, blijft deze het hele jaar geldig. Dan mag je dus nog een keer gratis terugkomen bij een museum naar keuze!

Een dierentuin in huis

HILVARENBEEK - Speciaal voor de allerkleinsten: Little People Zoo op 7 november bij Safaripark Beekse Bergen. Little People is een speelgoedmerk en heeft nu ook een Little People Zoo om mee te spelen. Ga naar Beekse Bergen, maak met je kind een foto voor de Little People fotowand en post het op social media. Wie weet win je wel een eigen Little People Zoo speelgoedset! Speel in de tussentijd met het speelgoed in de speelhoek van Safaripark Beekse Bergen. Of ga van 7 tot en met 30 november mee op een bussafari in de Little People bus.

Foto 2. Oneindig veel spelletjes om te kopen en te spelen bij Spellenspektakel! Foto: Brigitte Jansen.
Foto 3. Vlieg in een simulator net als echte piloten. Foto: Aviodrome/Libéma.
Foto 4. Het kinderprogramma bij Museumnacht Delft. Foto: Marco Zwinkels.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2015-11-09 08:43:37 · Gepubliceerd: 2015-11-05 10:26:59 - 745