Beleef kunst tijdens Museumnacht Amsterdam

Museumnacht Amsterdam |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Muziek, ballet en rondleidingen in het donker. Dompel je onder in kunst!

7 november 2015 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Kunst is meer dan musea of een mooi schilderij aan de muur. Het is een beleving! Ervaar het tijdens de zestiende Museumnacht Amsterdam op 7 november. Doe mee aan workshops, geniet van mode en theater en bezoek gloednieuwe exposities. Beleef de stad en zijn kunst op een unieke manier.

Foto 1. Foto: Matthijs Immink.

Eindeloos doorgaan

Museumnacht Amsterdam wordt georganiseerd door N8 en is een podium voor allerlei soorten kunst. Bekijk vanaf 19:00 uur mode en theater, luister naar muziek, waag je aan een workshops en doe mee aan speciale rondleidingen in het pikkedonker. Op de trappen van NEMO dansen kinderen van Het Nationale Ballet een stukje uit het Zwanenmeer. De Jane Austen Society leert je dansen als Mr. Darcy bij het Geelvinck Hinlopen Huis. Kortom: de stad barst van de creatieve energie en inspiratie! Op verschillende plekken in Amsterdam kun je genieten van een hapje en een drankje - want genieten van kunst kan natuurlijk niet op een lege maag. Tot 07:00 uur is er nog een afterparty in de Westerliefde.

Vijftig musea in één nacht?!

Vijftig musea openen hun deuren voor nachtelijke bezoekers. Met vaste exposities en nieuwe, die tijdelijk zijn en speciaal voor de gelegenheid worden tentoongesteld. Loop binnen bij het Scheepvaartmuseum, het Anne Frank Huis, EYE, het Tropenmuseum, Foam en nog zoveel meer. Bezoek de werkkamer van Harry Mulisch! Zoveel te doen en te zien, de nacht vliegt voorbij! Ben je nog niet uitgekeken en wil je nog eens naar dat ene museum? Bewaar je kaartje! Dit hele jaar kun je op vertoon van je Museumnachtkaartje nog een keer een museum naar keuze bezoeken. Bekijk alle deelnemende musea op de website.

Foto 2. Foto: Cerise de Graaf.
Foto 3. Foto: Zindzi Zwietering.
Foto 4. Foto: Zindzi Zwietering.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2015-11-10 16:02:11 · Gepubliceerd: 2015-11-06 15:48:57 - 298