1

Bezoek Sinterklaas in een kasteel

Bezoek Sinterklaas in een van zijn kastelen

Uitjes met Sinterklaas Nieuws door
Foto 1. Ontmoet Sinterklaas en zijn pieten in Archeon en help ze een handje mee. Foto: Museumpark Archeon.

archief oud artikel 5 november 2019 Toerisme Landelijk Sinterklaas maakt van zijn jaarlijkse tripje naar Nederland altijd een luxe reis. Terwijl hij hier is, bezoekt hij de mooiste kastelen en statige, historische gebouwen. Ga bij hem op visite! Verken zijn logeeradres, help mee cadeautjes in te pakken, bak samen pepernoten en ontmoet Sinterklaas en Piet.

Sinterklaas logeert in Dussen

DUSSEN - Sinterklaas nodigt jou uit! Zaterdag 23 november opent hij de poorten naar zijn kasteel in Dussen! Van 10:00 uur tot 16:00 uur mag je de pakjeskamer en alle andere vertrekken verkennen, ontmoet je de Sint en zijn pieten en bakken jullie gezellig pepernoten. Wie weet ontdek je verborgen talenten en ben je stiekem een hele goede piet! Kasteel Dussen dateert uit omstreeks 1300 en is sowieso een prachtig gebouw om te bezoeken. Tussen 12:30 uur en 13:30 uur doet Sint een middagdutje - siësta, lekker Spaans - en is het kasteel dicht.

Varen met de Pakjesboot

MUIDEN - Vaar met de Pakjesboot van IJburg of Almere Muiderzand naar het Muiderslot tijdens het sinterklaasfeest op Muiderslot. Daar zijn Sint en zijn pieten neergestreken om nog van alles te regelen voor Pakjesavond. Gedichten schrijven, liedjes oefenen, cadeautjes inpakken. Gelukkig maakt hij op 23, 24 en 30 november en 1 december tijd vrij voor visite. Ontmoet Sinterklaas en haal vooraf nog even een pietendiploma en schrijf mee aan het langste gedicht ooit!

Schoenen gepoetst voor de Sint?

HEESWIJK - Sinterklaas logeert op Kasteel Heeswijk op 23 en 24 november. Maar ben je klaar om hem te ontmoeten? Graaf Almericus staat al klaar op de brug om alle kindjes te controleren. Zijn alle handen schoon en alle schoenen gepoetst? Daarna samen swingen met dj Piësto, mooie foto's maken met Sint en Piet en de pieten een handje helpen. Natuurlijk kun je ook de hele dag het mooie Kasteel Heeswijk verkennen. Leuk: kinderen krijgen een aandenken en worden officieel uitgeroepen tot BFF's van Sint en Piet.

Help mee in de Pakjestoren

AMERSFOORT - De toren beklimmen, alle pieten ontmoeten, van schuimpjes en pepernoten snoepen, samen liedjes zingen en helpen met cadeautjes inpakken. Bezoek de enige Pakjestoren van Nederland in Amersfoort! Op het Onze Lieve Vrouwekerkhof staat de Onze Lieve Vrouwetoren, oftewel de Pakjestoren. Voor 't heerlijk avondje moet er nog een hoop gebeuren! Wanneer de Pakjestoren in 2019 precies open is, is nog niet bekend.

Bezoek Sint en Piet in Archeon

ALPHEN AAN DEN RIJN - De middeleeuwse stad Gravendam in Archeon verandert in de Stad van Sinterklaas op 23 en 24 november en 30 november en 1 december. Sinterklaas logeert in een historisch koopmanshuis, waar je op bezoek mag komen in zijn woonkamer en werkkamer. Voor de pieten is er een grote pietenslaapkamer en in de bakkerij van Archeon is de Pepernotenpiet flink aan het bakken geslagen. Door het hele park zijn pietenhuisjes vol activiteiten, zoals rijmen, kleuren, pakjes schieten, schrijven met een veer en meer. Alles gehaald? Dan krijg je een pietendiploma!

Bekijk nog meer uitjes met Sinterklaas. Of kom alvast in de kerstsferen met kerstmarkten en uitjes in de kerstvakantie.
Foto 2. Kom je op bezoek bij Sint en Piet op Kasteel Dussen? Foto: Stichting Vrienden Kasteel Dussen.

Laatst gewijzigd: 2022-11-26 22:42:32 · Gepubliceerd: 5 november 2019 - 6527

Activiteiten Museumpark Archeon

Vanaf volgende week te bezoeken

De Romeinen komen!


Tijdens het Romeins weekend vinden op Archeon diverse activiteiten plaats met een speciaal kampement waar het dagelijkse leven van de Romeinen te bewonderen is.

Binnen enkele weken te bezoeken

Zondagsbrunch


Op meerdere zondagen per jaar kun je bij Archeon genieten van een heerlijke zondagsbrunch met de hele familie.

Moederdagbrunch


Wil jij je moeder eens lekker verwennen! Dan regelt Archeon een heerlijke Moederdagbrunch voor jullie. Alle moeders worden deze dag extra in het zonnetje gezet en ontvangen een Moederdag goodiebag.

17e eeuws weekend


Komen jullie van 18 tot en met 20 mei naar het 17e eeuws weekend? Het wordt een weekend om niet te vergeten!