1

Op pad met de boswachter

Kies één van deze drie uitjes en ga de natuur in!

Bekijk alle activiteiten van Natuurmonumenten Nieuws door
Foto 1. https://www.flickr.com/photos/martindelusenet/22285637590, CC BY 2.0

archief oud artikel 16 november 2015 Natuur Wanneer de dagen door en door grijs voorbij gaan, is het moeilijk om je warme huis te verlaten. Toch is een beetje frisse lucht het juiste medicijn tegen een winterdip! Meld je meteen aan voor één van deze activiteiten in de natuur en kom naar buiten.

Varen op de Nieuwkoopse Plassen

Kleed je goed aan en stap aan boord voor de Bikkelboottocht over de Nieuwkoopse Plassen op zaterdag 21 november. Met een verrekijker in de aanslag speuren de opvarenden het gebied af naar de verschillende vogelsoorten. Hoe overleven zij de winter in dit gebied? Een verfrissende tocht, die onderbroken wordt voor een wandeling, warme chocolademelk en een broodje, gebakken boven een vuur. Bij terugkomst wacht een kop erwtensoep. Meer informatie over Bikkelboottocht met snert op de Nieuwkoopse Plassen.

Boswandeling met high tea

Schitterend is het landgoed Duin en Kruidberg! Maak op 22 november een boswandeling met de boswachter en sluit af met een uitgebreide high tea in Brasserie DenK in het landhuis. Het fraaie landgoed is betoverend mooi en de boswachter vertelt onder het wandelen meer over het ontstaan van Duin en Kruidberg. Al wandelend komen dan de Amsterdammers uit de Gouden Eeuw voorbij, die de stad en de stinkende riolen ontvluchtten om hier wat frisse lucht op te doen. Ook mee wandelen? Bekijk meer informatie over Boswandeling Duin en Kruidberg met high tea.

Snertwandeling op Tiengemeten

Bewonder de bijna-winterse natuur op Tiengemeten. Op zaterdag 28 november om 10:00 uur start een wandeling met snert op Tiengemeten. Weet je hoe dit natuurgebied is ontstaan? De gids vertelt je er tijdens de wandeling van 6,5 kilometer alles over. Dat klinkt als een heel eind, maar halverwege de tocht staat er een pauze op het programma bij Herberg Tiengemeten. Met een kop soep! Bekijk meer informatie over wandeling met snert op Tiengemeten.

Vind een natuurgebied in de buurt en ga er zelf lekker op uit.
Foto 2. Buitenlucht is een goed medicijn tegen een winterdip. Foto: https://www.flickr.com/photos/rogodoun/7278674606, CC BY 2.0

Laatst gewijzigd: 2015-11-16 12:13:27 · Gepubliceerd: 2015-11-16 12:10:42 - 305