Dagje uit dit weekend

Bekijk de leukste winterse uitjes |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Wat ga je doen dit weekend? Dit zijn de leukste uitjes en evenementen

20 november 2015 Toerisme Landelijk Je kunt niet om de Sint heen dit weekend. Overal duiken zijn hulpvaardige pieten op! Help ze met alle voorbereidingen voor 5 december in het Pietendorp of op de Pakjestoren. Of geniet vast van een beetje winter bij het Kurhaus, waar een pas geopende ijsbaan ligt te blinken. Liever een museum in of struinen op de Swan Market? Kies uit de Weekend Top 5!

Foto 1. De kleine pietjes gaan graag mee naar het Pietendorp. Foto: Frank Bedijs / Zuiderzeemuseum

Struinen op de Swan Market

ROTTERDAM - Leuke marktjes zijn overal te vinden, maar ze hebben niet allemaal zo'n mooie locatie als de Swan Market in de Van Nelle Fabriek. In deze voormalige fabriek - die op de Werelderfgoedlijst staat sinds 2014 - snuffel je op 22 november tussen de handgemaakte sieraden, vintage en leuke spulletjes voor kinderen. Voor elke leeftijd is er wel iets leuks te vinden!

De vergeten strijders van WOII

GROESBEEK - We kennen allemaal de verhalen van de dappere Amerikaanse en Canadese bevrijders, die de Nederlandse dorpen en steden veroverden. Maar wie weet er van de Polen? Ook zij waagden hun leven voor de vrijheid. In hun eigen land, waar de Duitse bezetting begon, en daar buiten. Het Nationaal Bevrijdingsmuseum brengt hun verhaal voor het voetlicht in de tentoonstelling De Polen. Bevrijders in Ballingschap. Een verhaal zonder een happy end.

Schaatsen bij het Kurhaus

SCHEVENINGEN - Bij het Kurhaus in Scheveningen is de winter begonnen! Vanaf deze week binden de eerste schaatsers de ijzers onder voor een rondje op de ijsbaan bij het Kurhaus in Scheveningen. Op het Kurhaus-plein ligt een ijsbaan van 600 m2, waar je de benen flink kunt strekken. Moe geschaatst? Dan vind je rondom de ijsbaan verschillende verwarmde terrassen voor een welverdiend drankje. Schaatsen zijn te huur voor € 5,- per paar en toegang tot de ijsbaan kost € 5,-.

Speel Chocoladeletter Lingo in het Pietendorp

LENKHUIZEN - Het is een gezellige boel in Enkhuizen. Een hele horde pieten heeft een onderkomen gevonden in het Nationale Pietendorp in het Zuiderzeemuseum. In de 140 huisjes van het buitenmuseum bereiden zij zich voor op Sinterklaasavond, en op hun eigen feestje! Kom en help mee pepernoten bakken of ga op bezoek bij de Pietenkapper. En wie is het snelst in de Pietenpakjesrace of wint het Chocoladeletter Lingo? Het Pietendorp is te bezoeken op 22, 28 en 29 november.

Beklim de Pakjestoren

AMERSFOORT - Je moet er wel een flink aantal traptreden voor beklimmen, maar dan val je met je neus tussen de cadeautjes! De Onze Lieve Vrouwetoren in Amersfoort is namelijk de Pakjestoren van Sinterklaas. Hier pakken de hulpvaardige pieten alle cadeautjes in en bewaren ze het strooigoed. Overal liggen sleutels en er is een groot boek. Wat dat allemaal te betekenen heeft? Vraag het zelf aan de pieten op zaterdag 21 november, zondag 22 november, zaterdag 28 november en zondag 29 november tussen 12:40 en 16:20 uur. Elke 20 minuten is er een beklimming. De laatste beklimming is om 16.00 uur.

Geniet van de donkere maanden en vind de leukste winteruitjes op DagjeWeg.NL.
Foto 2. Winterpret bij het Kurhaus in Scheveningen. Foto: Cool Event Scheveningen
Foto 3. Sla je slag op de Swan Market in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.
Foto 4. Luister naar het verhaal van de Poolse bevrijders in het Nationaal Bevrijdingsmuseum. Foto: Nationaal Bevrijdingsmuseum
Op de Swan Market vind je onder meer handgemaakte sieraden.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2015-11-20 09:20:55 · Gepubliceerd: 2015-11-19 12:20:56 - 360