1

Feest van licht tijdens het Amsterdam Light Festival

Weg met die donkere winterdagen! Stap binnen in een stad vol lichtjes.

Bezoek het Amsterdam Light Festival! Nieuws door

archief oud artikel 26 november 2015 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Deprimerende donkere winterdagen? Die zijn in Amsterdam verleden tijd tijdens het Amsterdam Light Festival! Van al die lichtjes word je vanzelf vrolijk. Wandel of vaar langs alle lichtkunstwerken die de stad te bieden heeft.

Varen door de Amsterdamse grachten

Stap op de boot en bekijk alle lichtjes vanaf het water! De vaarroute Water Colors leidt je langs alle prachtige versieringen die in de stad te zien zijn. Verschillende rederijen bieden vaarroutes door de grachten aan. Zo kun je bijvoorbeeld aan boord stappen bij Canal Company waar je gegarandeerd goed zicht hebt op het festival. Of vaar je liever rond op de Blue Boat waar gidsen je onderweg van alles vertellen? Als je bij Rederij Nassau aan boord stapt ervaar je de unieke tentoonstelling op een bijzondere wijze! Op de Amsterdamse grachten is keuze genoeg!

Vier de winter met kunst, licht en water!

Met je voetjes op het droge

Houd je liever beide voeten op het droge? Je kunt het Amsterdam Light Festival ook vanaf de kant bekijken! Loop langs prachtig verlichte kunstwerken en geniet van alle lichtjes die Amsterdam op deze dagen verlichten. De wandelroute leidt je langs prachtige sculpturen, beelden en installaties van hedendaagse kunstenaars.

Dineren bij kaarslicht?

Het is niet alleen lopen of varen wat je tijdens het Amsterdam Light Festival kunt doen! Ga bijvoorbeeld in stijl dineren op de Nieuwmarkt of volg een workshop fotografie. Ben je echt sportief aangelegd? Ga dan roeien! Samen met een gids roei je in je bootje langs alle kunstwerken. Heb je meteen je dagelijkse portie beweging gehad...

Vind zelf de weg

Geen zin om een gids te volgen en wandel je de route liever op eigen houtje? Speciaal hiervoor zijn er boekjes te koop bij de festivalkiosk. Deze komt tijdens het festival naast de Stopera op het Waterlooplein te staan.
Foto 1. Wandel door de lichtjes in Amsterdam. Foto: Janus van den Eijnden.
Foto 2. Dit is wel een heel bijzonder kampvuur! Foto: Janus van den Eijnden.
Foto 3. Kinderen vermaken zich wel met al die lichtjes! Foto: Janus van den Eijnden.

Laatst gewijzigd: 2016-10-21 09:50:36 · Gepubliceerd: 26 november 2015 - 3463