Beleef de winter in het Openluchtmuseum

Beleef de winter in het Nederlands Openluchtmuseum met 25% korting via deze link |  deel via WhatsApp | Redactioneel - Commerciële bijdrage door

Schaatsen, sleetje rijden en broodjes bakken boven het vuur

30 november 2015 Cultuur Arnhem, Gelderland Ken je het nog, die èchte winter? Met ijspegels van wel een meter aan de dakrand, bevroren autoramen en een krakend pak sneeuw? En dan uren schaatsen of sleetje rijden, tot het gevoel in je tenen en vingers verdwijnt. Maar ook warme chocomel, speculaas, een heerlijk bord stamppot en een knisperend vuurtje. Die winter vind je in het Nederlands Openluchtmuseum. Beleef het pure wintergevoel in het Openluchtmuseum van 5 december 2015 t/m 17 januari 2016. Da’s ouderwets genieten!

Schaatsen, krabbelen en sleeën

Tijdens het winterseizoen schaatst iedereen volop op de grote ijsbaan van het Nederlands Openluchtmuseum. Leen meteen gratis schaatsen bij de schaatsbaan en waag je op het spiegelgladde ijs, waar je op winters muziek in de rondte zwiert. Speciaal voor de kleintjes is er dit jaar een krabbelbaan in het Openluchtmuseum. Hier kunnen ze leren schaatsen in een rustige omgeving. Genoeg geschaatst? Dan kunnen de kinderen van de sleebaan roetsjen! En in de koek- en zopietent geniet het hele gezin van een kop chocolademelk of glühwein.
Tip: Koop je tickets online met 25% korting.

Met 25% korting naar Winter in het Nederlands Openluchtmuseum?

Je betaalt op DagjeWeg.NL Tickets geen servicekosten. Nergens goedkoper!
Foto 1. Roetsjen van de sleetjesbaan!

Broodjes bakken op het kindererf

Na de winterpret is het tijd voor een tochtje in de nostalgische tram naar het kindererf, om met zijn allen op te warmen. Kinderen bakken hier een heerlijk broodje boven een knisperend vuurtje of leren breien in de boerderij en een breidiploma halen! In de stal op het kindererf speeltjong en oud verschillende ouderwetse volksspelen, zoals sjoelen en kegelen.

Het leven op het Zaanse Plein

Het Zaanse Plein bruist van het leven tijdens de winter. Zo is er een Kop van Jut en een 'Vroolijke Keuken' waar kinderen naar hartenlust op oud serviesgoed mikken. Net als op een ouderwetse winterkermis! Daarbij kan een ritje in de ouderwetse rupsattractie natuurlijk niet ontbreken. Ook kun je met het hele gezin lekker struinen over de gezellige wintermarkt. Kortom: op het Zaanse Plein is er genoeg te doen voor jong en oud!

Warm water en vuur winterspel

In de weekenden en de kerstvakantie kan het hele gezin meespelen met het ‘Warm water en vuurspel’. Het spel gaat over Lambertus, die een prachtig warm water- en vuurwinkeltje heeft in het museumpark, zoals die rond 1900 ook bestonden. Met een tablet ga je op pad en help je Lambertus bij de verkoop van goederen. Aan jou de taak om de goede spullen bij de juiste mensen te brengen op de juiste locaties. Maar kijk wel uit! Je kunt je geld op de tablet verliezen door fouten te maken, of juist verhogen door extra opdrachten. Als je klaar bent met het spel, ga je terug naar Lambertus en kijk je samen welk bedrag jullie hebben verdiend.

Tips voor een geslaagde dag

 • Begeef je op de ijs- of sleetjesbaan
 • Rijd door het museum in de nostalgische tram
 • Bak een broodje op het kindererf
 • Luister naar winterse verhalen
 • Dwaal in het Amsterdamse doolhof
 • Maak een ritje in de rupsattractie op het Zaanse plein
Bekijk alle activiteiten op de website van het Nederlands Openluchtmuseum.

Openingstijden


DECEMBER
 • Op maandag tot en met woensdag en vrijdag tot en met zondag: 10:00 tot 18:00 uur. IJsbaan en entree tot 19:00 uur;
 • Op donderdag: 10:00 uur tot 17:00 uur;
 • Gesloten op eerste kerstdag.

JANUARI
 • Op maandag tot en met vrijdag: 11:00 tot 17:00 uur. IJsbaan en entree tot 18:00 uur;
 • Op zaterdag en zondag: 10:00 tot 18:00 uur. IJsbaan en entree tot 19:00 uur;
 • Gesloten op nieuwjaarsdag;
 • Beperkt geopend na 17 januari 2016. Bekijk alle tijden op de website.


Nieuwsgierig geworden na deze tips?
Koop je tickets online met 25% korting!
Foto 2. Samen schaatsen op de ijsbaan van het Nederlands Openluchtmuseum.
Foto 3. Gezellig broodjes bakken op het Zaanse plein.
Foto 4. Ook kinderen genieten van deze ouderwets gezellige winter.
Maak een ritje met de nostalgische tram.
Ouderwets genieten van de winter.

Laatst gewijzigd: 2015-12-22 18:09:59 · Gepubliceerd: 2015-11-27 17:13:28 - 28399