Tips voor een winters dagje weg! Deel 5

Een winters dagje uit |  
Redactioneel - Commerciële bijdrage door

Geniet met het hele gezin van deze ultieme winterse uitjes!

7 december 2015 Toerisme Landelijk Kerstmis is in aantocht en er is zoveel leuks te doen! Sjees met z'n allen van de sneeuwhelling bij het Nederlands Openluchtmuseum. Of doe kerstinkopen en ga gratis schaatsen in het feestelijk versierde Almere Centrum! De lekkerste dingen proef je op het Allerhande Kerstfestival en maak je zelf thuis na. Voor een frisse en leerzame winterwandeling loop je langs de fototentoonstelling bij het Zuiderzeemuseum. Voor welke winterse tip ga jij?

Alles voor een échte winter

ARNHEM - Schaatsen, broodjes bakken boven het vuur en sleetje rijden vanaf een gigantische glijbaan. Beleef de winter in het Nederlands Openluchtmuseum! Geniet van een échte winter, lekker ouderwets met speculaas, stamppot boerenkool en koude handjes die je opwarmt aan een mok chocolademelk. Op het Zaanse Plein is een winterkermis, met een 'Kop van Jut' en rupsattractie. Doe mee aan een spannende speurtocht met een tablet of speel juist ouderwetse spelletjes zoals sjoelen en kegelen. Je kunt zelfs je breidiploma halen!

Shoppen en schaatsen in Almere

ALMERE - Shop je cadeautjes en feestoutfit in Almere Centrum! In december is de stad extra feestelijk versierd en hebben de winkels speciale kortingen en kerstaanbiedingen. Almere heeft meer dan vierhonderd winkels vol grote merken. Kom eventjes bij van het winkelen in één van de hippe koffietentjes. Heb je je verlanglijstje bij elkaar geshopt? Kom dan gratis schaatsen bij Almere on Ice op de grote IJsbaan op het Forum! Met elke donderdagavond Disco on Ice en elke zaterdag IJshockeyclinics en een speciale Kinderdisco.

Wandel door de geschiedenis

ENKHUIZEN - Wandel in de kerstvakantie door een prachtig winterdecor tijdens de winteropenstelling in het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum. Gluur naar binnen bij oude huisjes en bewonder winterse taferelen of luister in de kapel naar sfeervolle kerstmuziek. Bekijk de bijzondere fototentoonstelling 'Vergeten Water', over de Watersnoodramp van 1916, met foto’s, ooggetuigenverslagen en beschrijvingen van de fotografen. Een bijbehorende documentaire draait in het filmhuis van het Zuiderzeemuseum.

Geniet van eten en entertainment

UTRECHT - Lekker eten proeven, kerstinspiratie opdoen en leren hoe je koekjes glazuurt en cupcakes versiert. Het Allerhande Kerstfestival is een foodfestival voor de feestdagen, om jouw kerst onvergetelijk te maken. Leer chocotruffels en eetbare roosjes maken en proef lekkere gingerbread cookies - de ultieme kerstkoekjes. Schaats op de ijsbaan, geniet van livemuziek van ZO! Gospel Choir, singer-songwriters C&B en luister met de kinderen naar verhalen van de Sprookjesboom van de Efteling.

Foto 1. Kinderen bekijken Zaanse huisjes. Foto: Nederlands Openluchtmuseum.
Foto 2. Kom ook gezellig feestshoppen in Almere Centrum! Foto: Maarten Feenstra.
Foto 3. Tijdens een winterwandeling in het buitenmuseum ontdek je alles over de Watersnoodramp. Foto: Zuiderzeemuseum.
Foto 4. Proef lekker eten, volg een workshop en krijg tips van chef-koks. Foto: Allerhande Kerstfestival.

Laatst gewijzigd: 2015-12-15 10:24:50 · Gepubliceerd: 2015-12-01 15:15:05 - 1581