1

Oude en nieuwe kerstklassiekers die je niet mag missen

Uitjes voor een klassieke, sfeervolle en betoverende kerst met de familie!

De Kring Roosendaal Nieuws door
Foto 1. 'De Notenkraker' is een echte kerstklassieker, maar dan nu op het ijs. Foto: Triple P Entertainment.

archief oud artikel 5 december 2015 Cultuur Landelijk December zit vol kerstklassiekers. Bezoek betoverende shows voor het hele gezin, met ballet, gospel en nog veel meer. Prachtige verhalen die soms tragisch maar altijd hartverwarmend zijn. Deze vijf uitjes zijn ideaal voor een sprookjesachtige kerst!

Een modern sprookje

ROOSENDAAL - Een verhalend sprookje over een mysterieuze, kleine jongen voor mensen die altijd een beetje kind willen blijven. Op tweede kerstdag is er in theater De Kring Roosendaal een voorstelling van 'De kleine prins'. Het klassieke verhaal van de Franse schrijver Antoine de Saint-Exupéry gaat over een piloot die neerstort in een woestijn. Hij komt daar een kleine prins tegen. Samen praten ze over planeten, mensen en waarom bepaalde dingen in de wereld gaan zoals ze gaan.

Klassieker in een nieuw jasje

ROTTERDAM - Een van allergrootste kerstklassiekers is 'De Notenkraker'. Een verhaal over Clara, een Russisch meisje dat een notenkrakerpop als kerstcadeau krijgt van haar mysterieuze opa. Om middernacht komt de pop in haar dromen tot leven en beleven ze samen avonturen. Vanaf 15 december tot en met 27 december is 'Notenkraker On Ice' te zien in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Het klassieke verhaal, op echt ijs!

Net als in New York en Londen

AMSTERDAM - Gigantische shows met kerstliedjes, sprookjes, beroemdheden en special effects voor het hele gezin. In Londen en New York en andere grote steden doen ze het al jaren. In Nederland is het dit jaar voor het eerst: 'The Christmas Show' op 26 en 27 december in Ziggo Dome. Voor de show is een groot blik BN'ers opengetrokken. O'G3NE en Edsilia Rombley zingen oude en nieuwe kersthits, Ron Brandsteder speelt de kerstman, Nicolette van Dam is de Kerstfee en ook Jamai Loman komt langs in de show.

De ultieme kerstmuziek

GOUDA - Geen ultiem kerstgevoel zonder gospel! Het Chosen Gospel Choir viert het kerstfeest met een swingende en speciale 'Black Gospel Night'. Ze treden twee keer op in de Sint Janskerk. Op woensdag 16 december met Hind - bekend van de eerste editie van Idols - en op vrijdag 18 december met Pearl Joan - die doorbrak dankzij The Voice of Holland en speelde in de musical 'Dream Girls'.

Het grootste Zwanenmeer ooit

AMSTERDAM - 'Het Zwanenmeer' is misschien wel de grootste en beroemdste klassieker voor de feestdagen. Het verhaal gaat over de tragische liefde tussen prins Siegfried en de mooie Odette, die 's nachts in een zwaan verandert. Normaal gesproken al erg indrukwekkend met zestien dansende zwanen, maar in het RAI Theater spelen ze het grootste Zwanenmeer ooit met bijna vijftig balletdansers uit China. Bewonder deze betoverende show op 23 december en daarna van 25 tot en met 30 december. De show met het Nationaal Ballet van Shanghai was eerder te zien in The Royal Albert Hall in Londen.

Foto 2. Bekijk 'De kleine prins' in De Kring Roosendaal. Foto: PubliCasa.
Foto 3. Clara en de notenkraker beleven magische avonturen. Foto: Triple P Entertainment.
Foto 4. 'The Christmas Show' in Ziggo Dome wordt een groots spektakel. Foto: Royal Promotions.

Laatst gewijzigd: 2015-12-04 13:46:22 · Gepubliceerd: 5 december 2015 - 462