Vijf leuke gezinsuitjes voor de feestdagen

In de kerstvakantie met het gezin een dagje uit? Dit zijn leuke aanraders

Dagjes uit met korting Nieuws door
Foto 1. Bezoek magische shows zoals 'The Christmas Show' met de familie in de kerstvakantie. Foto: Royal Promotions.

archief oud artikel 6 december 2015 Toerisme Landelijk Tijd voor liefde, lichtjes en warmte ondanks de koude wind buiten. Vier de samen. Er zijn zoveel leuke dingen die je als kunt ondernemen. Bezoek de mooiste kerstshows, ga op ontdekkingstocht in een groot kastelen en bezoek samen een museum.

Winters dagje op Slot Loevestein

POEDEROIJEN - Vier het Winterfeest op Slot Loevestein. Het kasteel is 'In de ban van de Draak'. Vier legers proberen met elk een eigen element een draak te verslaan. Water, vuur, aarde en lucht. Gaat het ze lukken? Misschien met hulp van het publiek... Kom langs op 28, 29 en 30 december voor dit spannende Winterfeest met knapperende haardvuren, een schaatsbaan en overal avontuurlijke activiteiten! Bestel je kaartjes via DagjeWeg.NL Tickets en krijg korting!

Speel mee in een film

AMSTERDAM - Gek op films? Bij EYE in Amsterdam draait alles om cinema! Op de benedenverdieping - het Panorama - kun je van alles zien en zelf uittesten. Neem een eigen scène op voor een green screen, bekijk oude attributen uit films en zoek je lievelingsfragmenten uit je favoriete film op! Je kunt zelfs in een soort cabine bekende en minder bekende filmbeelden bekijken, gepresenteerd door BN'ers zoals Jeroen Krabbé en Georgina Verbaan. Leuke bijkomstigheid: entree voor het Panorama van EYE is helemaal gratis.

Op pad met opa of oma

BUITENPOST - Voor alle liefhebbers van klassieke romans is dit de ultieme kerstmarkt. En nog beter: het is er eentje in Fryslân! Perfect om met pake en beppe op stap te gaan naar de Charles Dickens Kerstmarkt in Buitenpost. Met mensen in ouderwetse kleding en prachtige jurken, meer dan honderd hippe kraampjes waar je van alles kunt kopen en gezellige livemuziek op straat en in de kerk. De markt is al op zaterdag 12 december, maar er is wekelijks een gezellige markt - zonder specifiek thema - in Buitenpost.

Laat je betoveren

AMSTERDAM - Max is tien jaar en heeft nog nooit een witte kerst meegemaakt in Nederland! Zijn opa probeert hem duidelijk te maken dat kerstgevoel niet in sneeuw zit, maar in je hart. Max ontmoet een fee en drie engelen en belandt in een groot, modern sprookjesverhaal. Dit is het verhaal van 'The Christmas Show', op 26 en 27 december in Ziggo Dome. O'G3NE - de kerstengelen - en Edsilia Rombley zingen oude en nieuwe kersthits, Ron Brandsteder speelt de kerstman en de opa en Nicolette van Dam is de Kerstfee.

Herinneringen ophalen door muziek

HILVERSUM - Nieuwe en oude muziek luisteren en alle verhalen achter de grootste hits ontdekken. Neem de kinderen vanaf eerste kerstdag mee naar het Top 2000 Café bij Beeld en Geluid in Hilversum. Zo krijgen de kinderen via de muziek en de verhalen achter de muziek op een leuke manier wat geschiedenis mee en kunnen ouders hun nostalgische hart ophalen. Zoals elk jaar is het weer een drukte van belang. Bezoek tijdens het wachten het museum!

Foto 2. Ontdek alle hoekjes en verstopplekjes in Slot Loevestein. Foto: Grytsje Anna Pietersma.
Foto 3. Speel je eigen filmscène na bij EYE in Amsterdam! Foto: EYE.
Foto 4. 'The Christmas Show' in Ziggo Dome is een nieuw kerstverhaal met een grote show. Foto: Royal Promotions.
Foto 5. Deel herinneringen en favoriete muziek bij het Top 2000 Café. Foto: Paul Ridderhof.

Laatst gewijzigd: 2015-12-07 09:24:30 · Gepubliceerd: 2015-12-04 16:49:32 - 982