Deel het kerstgevoel op de Dam

Beleef de warmte van het kerstverhaal bij Kerstfeest op de Dam

Kerstfeest op de Dam 2015 Nieuws door
Foto 1. Kerst brengt licht en warmte. Kom ook naar Kerstfeest op de Dam! Foto: Kerstfeest op de Dam.

archief oud artikel 16 december 2015 Showbizz Amsterdam, Noord-Holland De donkere dagen voor kerst brengen mensen bij elkaar. Samen naar het Bijbelverhaal luisteren en kerstliedjes zingen: vier kerst bij Kerstfeest op de Dam op donderdag 17 december. De EO organiseert het evenement dit jaar voor de vijfde keer in samenwerking met het Leger des Heils. Met optredens van René van Kooten, Ruth Jacott, Leonie Meijer en Tim Douwsma.

Kom in de kerststemming

Kerst draait om hoopvolle verhalen, samenzijn en denken aan je medemens. Deel de kerstvreugde en kom donderdag 17 december naar Kerstfeest op de Dam, door de EO en het Leger des Heils. Met optredens van bekende artiesten zoals zangeres Ruth Jacott, musicalster René van Kooten, Grease-ster en presentator Tim Douwsma en singer-songwriter Leonie Meijer - bekend van The Voice of Holland. Bert van Leeuwen presenteert de avond, waar bijzondere verhalen, gewone mensen en het kerstgevoel centraal staan. Geertine Zwijnenburg van de EO: "Door het warme weer kom je nu niet echt in de kerststemming, maar hopelijk door Kerstfeest op de Dam wel."

De cliënten van de projecten van het Leger des Heils bemoedigen? Stuur ze een kaartje via de website van Kerstfeest op de Dam. In de week na kerst worden de kaartjes verstuurd. Zo kun je iemand voor deze feestdagen nog een hart onder de riem steken.

Muziek met een boodschap

De artiesten gingen op bezoek bij verschillende projecten van het Leger des Heils. René van Kooten ontmoette Jonathan, een jongen die autistisch is. Jonathan leerde door een scoutingproject beter met zijn autisme om te gaan. Ruth Jacott maakte kennis met een alleenstaande moeder die door een project van het Leger des Heils weer haar leven op de rit heeft gekregen. En zo vormt elk project een bijzonder en persoonlijk verhaal. Jonathan en de mensen uit de andere projectbezoeken zijn er allemaal bij op 17 december. "De artiesten zingen een speciaal nummer voor de mensen die ze tijdens de projecten hebben ontmoet," aldus Geertine. Welke nummers dat zijn, is een verrassing op de avond zelf. Een hint: "Het zijn traditionele én moderne kerstliedjes."

Waar kerst écht om gaat

Natuurlijk staat het verhaal van de geboorte van Jezus ook centraal tijdens het evenement. Luister samen met duizenden anderen - vorig jaar waren er drieduizend mensen - naar het Bijbelverhaal. Dat wordt niet voorgelezen door een hippe presentator of BN'er, maar gewoon door mensen uit de buurt. Want het Bijbelverhaal is immers voor iedereen. Geertine: "Het Bijbelverhaal wordt voorgelezen door verschillende Amsterdammers, vanuit verschillende plekken in Amsterdam. Ze lezen het voor vanuit hun eigen omgeving: een paar meiden vanaf de schaatsbaan, een kapster vanuit haar kapsalon, een kroegeigenaar vanuit zijn kroeg. Het zijn 'gewone' mensen."

Kun je er niet bij zijn? Bekijk de uitzending van Kerstfeest op de Dam donderdag 24 december om 21:20 uur op NPO 1.
Foto 2. Met optredens van Grease-ster Tim Douwsma en zangeres Ruth Jacott. Foto: Kerstfeest op de Dam.
Foto 3. Musicalster René van Kooten en singer-songwriter Leonie Meijer zingen ook mee. Foto: Kerstfeest op de Dam.

Laatst gewijzigd: 2015-12-17 11:28:03 · Gepubliceerd: 2015-12-15 10:59:18 - 1518