1

Een ode aan de liefde

Zwijmel weg bij tientallen moderne liefdesbrieven van over de hele wereld

Tribute to the Love Letter Nieuws door
Foto 1. Bekijk ook de klassieke liefdesbrief: op papier en in een romantische envelop. Foto: Portret in Bedrijf.

archief oud artikel 17 december 2015 Toerisme Wanneer schreef of kreeg jij voor het laatst een liefdesbrief? En was dat netjes op papier? Bij Museum voor Communicatie in Den Haag zie je tot en met 3 januari 2016 allerlei liefdesverklaringen in de tentoonstelling Tribute to the Love Letter. Op papier, maar ook in moderne vorm! Een grote poster, een sjaal of zelfs een douchegordijn.

Een romantische kerstvakantie

Een envelop met hartjes of een afdruk van een zoen met rode lippenstift. Kantjes vol lieve woorden en droomscenario's voor de toekomst. Soms zelfs gedichten en foto's. Zouden wij elkaar nog drie velletjes vol schrijven in tijden van gemis? De ouderwetse liefdesbrief wordt met uitsterven bedreigd en maakt plaats voor snelle appjes, social media en e-mails. Daarom brengt Museum voor Communicatie - ook wel Muscom - deze kerstvakantie een creatieve ode aan de liefde en de liefdesbrief!

Nog niet genoeg gezwijmeld? Bezoek dan de tentoonstelling Love Is What You Want. Over liefde van nu én vroeger. Bekijk bijzondere liefdes- en ontmoetingsverhalen van mensen uit binnen- en buitenland. En wat is verliefdheid eigenlijk? Tot en met 28 februari 2016 bij Muscom.

Love Letter 2.0

In de tentoonstelling Tribute to the Love Letter bekijk en beleef je tientallen liefdesbrieven van designers van over de hele wereld. Zij verklaarden hun liefde - soms op een vrolijk, soms op een verdrietige manier - in een originele vorm. Luister naar een liefdesbrief per koptelefoon, bekijk boekjes en posters vol lieve woorden, beschreven sjaals en alledaagse spulletjes voor in huis: allemaal zijn het liefdesbrieven. Ze zetten je aan het denken: wat is er gebeurd? Voor wie is dit? Zijn ze ooit samengekomen en bij elkaar gebleven?

Maak je eigen liefdesbrief

De hele kerstvakantie zijn er gratis Tribute to the Love Letter workshops voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar. Samen met begeleiders van het museum bekijken ze allerlei liefdesbrieven en denken ze na over de inhoud en vorm. Welke kleuren worden er gebruikt? Is het een echte brief of een tekening of iets anders? Daarna gaan de kids zelf aan de slag! Ze maken hun eigen liefdesbrief voor iemand die ze lief vinden. Als je op niemand verliefd bent, mag je bijvoorbeeld ook iets voor een vriendin of huisdier maken.

Foto 2. De tentoonstelling Tribute to the Love Letter zie je tot en met 3 januari 2016 in Den Haag. Foto: Museum voor Communicatie.
Foto 3. Liefdesbrieven staan niet alleen op papier. Wat dacht je van een liefdesverklaring op een douchegordijn? Foto: Museum voor Communicatie.

Laatst gewijzigd: 2015-12-17 11:29:06 · Gepubliceerd: 17 december 2015 - 370