1

Sterke verhalen bij de vuurkorf op Slot Loevestein

Een draak klopt aan bij Slot Loevestein...

Slot Loevestein: de geschiedenis beleef je hier! Nieuws door
Foto 1. Samen genieten van de sfeer op het Winterfeest op Slot Loevestein.

archief oud artikel 28 december 2015 Toerisme Poederoijen, Gelderland Flakkerende vuurkorven verlichten de komende avonden Slot Loevestein voor het Winterfeest. Het slot is tijdens dit evenement in de ban van de draak. Een draak? Wat doet die binnen de vestingmuren? Luister met het hele gezin naar de verhalen en schaats meteen een rondje op de ijsbaan.

Was je in nood? Vluchten kon, snel, naar Slot Loevestein. Iedereen vond vroeger een veilig heenkomen in de vesting, met het leger van Heer Hugo als verdediging. Maar op dag, een heel wonderlijke dag, klopte er een draak aan bij de kasteeldeur. Omdat Heer Hugo iedereen die een veilig heenkomen zocht onderdak gaf, besloot hij dat ook voor de draak te doen. Maar vanaf dat moment ging er iets mis...

"Een avontuur van het begin van de poort tot boven in het kasteel"

Luister naar de verhalen op het Winterfeest

Tijdens het Winterfeest op Slot Loevestein, op 28, 29 en 30 december, vertellen acteurs vol fantasie het verhaal van de draak. Eenmaal binnen de vestingmuren leek er eerst geen vuiltje aan de lucht. Totdat, Heer Hugo op een ochtend vergat de klok te luiden voor het appel. Na een dag wachten blijft het ook de volgende ochtend stil. De soldaten maken zich zorgen en de spanning verdeelt hen in vieren. Elk deel van het leger denkt de draak te kunnen verslaan. Maar gaat dat ook lukken? Luister mee!

Een avontuur door het kasteel

"Buiten het kasteel kunnen bezoekers gewoon zelf een rondje lopen en luisteren naar de verhalen. In het kasteel wordt een route aangegeven die mensen moeten lopen", vertelt Jacintha de Kruijff van Slot Loevestein. "Ze kunnen hier het leger helpen de vier elementen te verdedigen. En er zijn ook nog eens oud-Hollandse spelletjes te doen." Behalve het luisteren naar verhalen, is het vooral genieten van de sfeer. "Het gaat ook om de beleving, een avontuur van het begin van de poort tot boven in het kasteel. Overal lopen acteurs, zijn er mooie scènes, lichtjes en vuurkorven."

Kinderen schrijven wensbriefjes

"Het leukste is als de kinderen zelf een versierd bloempotje meenemen, waar ze dan een bolletje in kunnen poten en een wensbriefje achter kunnen laten", tipt Jacintha. Het bloempotje mag weer mee naar huis, het wensbriefje blijft op Slot Loevestein. Buiten kan iedereen een rondje schaatsen op de ijsbaan en er zijn allerlei lekkere hapjes te krijgen. En natuurlijk warme chocolademelk en glühwein! Dat hoort er bij op zo'n - allesbehalve koude - winteravond.

Winterfeest op Slot Loevestein

Op 28, 29 en 30 december is het Winterfeest op Slot Loevestein van 17:00 uur tot 21:00 uur. Overdag is zowel het kasteel als de vesting gesloten, alles gaat open vanaf 17:00 uur.

Wil je op een later moment naar Slot Loevestein? Bestel een gezinsticket met €11,50 korting!
Foto 2. Je vindt ook een schaatsbaan en lekker eten bij Slot Loevestein.
Foto 3. Slot Loevestein.

Laatst gewijzigd: 2015-12-29 08:21:37 · Gepubliceerd: 28 december 2015 - 762

Activiteiten Slot Loevestein

Nu te bezoeken

Ontdek alles over de kinderen van Slot Loevestein


Ontdek deze meivakantie meer over de jonge Loevestein bewoners door de eeuwen heen. De enthousiaste museumgidsen vertellen je er graag over. En ga ook op ontdekking in de vesting en doe mee aan...

Tijdelijke tentoonstelling ‘Tegenpolen


“Ben je voor of tegen?” In een wereld vol conflicten horen we deze vraag steeds vaker. En is ons standpunt niet een van de velen? In de nieuwe tentoonstelling “Tegenpolen” op Slot Loevestein zie...

Vanaf volgende week te bezoeken

Sluit je aan bij de soldatenschool op Loevestein!


Nieuwe soldaten opgelet! Ter verdediging van het slot en de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, vindt een nieuwe soldatenlichting plaats op Slot Loevestein op woensdag 1 mei. Deze activiteit...

Binnen enkele weken te bezoeken

Een avond met Jort Kelder en Maarten Prak


Een unieke avond uit op Loevestein, vol inspiratie, verrijkende inzichten én gezelligheid. Een gesprek met Jort Kelder en Maarten Prak: van toen tot nu!