Beleef Afrika in het donker

Africa by Light | Nieuws door

Bekijk lichtgevende leeuwen, giraffen en apen in Safaripark Beekse Bergen!

2 januari 2016 Toerisme Hilvarenbeek, Noord-Brabant Voor een spannende safari in het donker hoef je Nederland niet uit. Tot en met 17 januari is 's avonds Africa by Light in Safaripark Beekse Bergen. Leeuwen, zebra's, olifanten: je ziet ze allemaal. En ze geven licht! Een magisch uitje voor deze donkere winterdagen.

Foto 1. Bezoek Africa by Light tot en met 17 januari bij Safaripark Beekse Bergen. Foto: Africa by Light.

Safari met lichtjes

Je banjert door de jungle, in het pikkedonker. Maar dan ineens zie je licht aan het einde van de tunnel! Het is... een gigantische olifant. Vlak daarnaast staat een groepje giraffen te grazen en huppelen zebra's door een lichtgevend bloemenveld. Tot en met 17 januari ga je in de winteravonden op een speciale safari bij Africa by Light. Met kleurrijke beesten - soms metershoge lichtkunstwerken - en entertainment in Afrikaanse sferen. Ron van Kuijk, woordvoerder en PR Africa by Light: "Het Afrikaans entertainment zorgt voor extra beleving. Leuk om bezoekers iets extra’s te kunnen bieden."

Virtuele dieren kijken

Tijdens Africa by Light in Safaripark Beekse Bergen beleef je een safari te voet. Bekijk gigantische lichtkunstwerken en maak kennis met de Afrikaanse cultuur. Alleen de neushoorns en chimpansees blijven 's avonds graag op en zijn na zonsondergang te bezoeken in hun slaapkamers, maar de andere dieren zie je niet. Die liggen lekker te slapen in hun verblijven. Toch heb je het gevoel dat je midden in de savanne staat, omringd door wildlife. Want als je een virtual reality-bril op zet, sta je ineens oog in oog met een leeuw. Een behoorlijk creatieve safari dus!

Trommelen en dansen

Halverwege de wandelsafari lokken gezang en getrommel je naar het Afrikadorp. Een dorp met gezellige kampvuren en duizenden lampjes en lampionnen. Hier vind je echt Afrikaans entertainment! "Met optredens van Afrikaanse muzikanten en Afrikaanse dansers en danseressen," aldus Ron. Doe mee aan een djembé workshop of kijk toe tijdens de Djambo-kindershow en warm je op aan het kampvuur. Ron: "Wat ook heel leuk is, is het gratis marshmallows roosteren. Speciaal voor kinderen." Geniet met het hele gezin van Afrikaanse sferen. Gezellig in het donker rondom het kampvuur, omringd door allerlei lichtjes en gezelligheid.

Dagje uit met korting of een andere leuke aanbieding? Bekijk de uitjes op DagjeWeg.NL Tickets.
Foto 2. Lichtgevende aapjes kijken. Foto: Africa by Light.
Foto 3. Laat je verrassen door de Afrikaanse cultuur. Foto: Africa by Light.
Foto 4. Bewonder de prachtigste creaties in het donker. Foto: Africa by Light.
Laatst gewijzigd: 2016-01-07 11:08:59 · Gepubliceerd: 2015-12-30 14:09:41 - 1665