Kunst kijken, misschien kopen?

Dagje uit in Naarden |  deel via WhatsApp | Persbericht door

Kunst & Antiek Weekend in Grote Kerk van Naarden-Vesting

4 januari 2016 Naarden, Noord-Holland Echte kunstliefhebbers halen eind januari hun hart op bij het Kunst & Antiek Weekend Naarden. Van 27 tot en met 31 januari aanstaande vindt deze vooraanstaande verkoopexpositie weer in de Grote Kerk van Naarden-Vesting plaats. Hedendaagse kunst en bijzondere antieke objecten gaan hand in hand bij deze nationaal bekendstaande kunst- en antiekbeurs in het hart van de Vesting Naarden.

Op zoek naar een mooi kunstwerk?

Meer dan 60 galeries en kunsthandelaren presenteren een grote diversiteit aan Oude, Moderne en Hedendaagse kunst in de imposante Grote Kerk van Naarden. Tijdens een bezoek aan het Kunst & Antiek Weekend kan de bezoeker zich oriënteren, informeren en natuurlijk overgaan tot de aankoop van een mooi kunstwerk.

Hoog niveau

Alle gepresenteerde kunstobjecten worden op voorhand door een team van experts beoordeeld op echtheid en kwaliteit alvorens de deuren voor het publiek te openen. Hierdoor is de koper verzekerd van authenticiteit en kwaliteit. Ieder jaar trekt het Kunst & Antiek Weekend Naarden, dat bekend staat als een echte koopbeurs op hoog niveau, een groot aantal bezoekers uit Nederland en België. Regionale bezoekers uit het Gooi waarderen in het bijzonder de uiterst gezellige FridayNight Special. Tijdens deze sfeervolle avondopening geldt twee entreekaarten voor de prijs van één.

Praktische informatie

Openingstijden:

  • woensdag 27 januari Private View van 16:00 uur tot 21:00 uur
  • donderdag 28 tot en met zondag 31 januari 2016 van 11:00 uur tot 18:00 uur
  • vrijdag 29 januari open tot 21:30 uur (FridayNight Special na 17:00 uur)
Locatie:
De Grote Kerk Naarden-Vesting

Entree:
€ 14,-- met kortingsbon of online voorverkoop. € 16,50 aan de kassa.

Parkeren:
Gratis parkeergelegenheid & shuttleservice.

Kijk voor alle informatie over het Kunst & Antiek Weekend op de website.

Bijzondere collecties

Traditioneel presenteert Naarden een gevarieerd deelnemersveld met enkele bekende vaste pijlers zoals: De Kunstcaemer van Copernicus, Hamadi Oriental Art, Heeren van Bronckhorst en Frederik Muller (België). Flava Art Gallery uit Bussum, dat in 2016 20 jaar bestaat, debuteert dit jaar in Naarden. Zij presenteert een bijzondere collectie van 19de en 20ste eeuwse schilderijen waarbij de nadruk ligt op Gooische schilders, Larense school en Kortenhoefse school. Galerie Kunstbroeders, uit Amersfoort, toont op het Kunst & Antiek Weekend de bijzondere collectie van de schilder Zhang Xiang Ming. Het werk van deze kunstenaar wordt getypeerd door zijn beeldvullende vrouwenportretten die zeer geliefd en exclusief zijn.

Rondom Van Gogh

Een bijzondere collectie in Naarden is afkomstig van het Vlaamse Galerij Daroun. Zij is gespecialiseerd in zeldzame antieke, etnische en archeologische textielen van de oude en de nieuwe wereld. Voor de presentatie ‘Rondom van Gogh’ heeft kunsthandel Pygmalion een groot aantal schilderijen, tekeningen, prenten, brieven en boeken van onder andere Emile Bernard, Anna Boch en Arthur Briët, bijeen weten te brengen. Allen zijn unieke 19de eeuwse objecten die een bijzonder licht werpen op het leven en het werk van Vincent van Gogh (1853 – 1890).

Speciale arrangementen

Om een bezoek aan Naarden-Vesting te vervolmaken, zijn er diverse arrangementen samengesteld. Zo is er bijvoorbeeld een speciale Kunst & Antiek Weekend lunch of diner bij Arsenaal Restaurants. Op de vrijdagavond bestaat de mogelijkheid om met zijn tweeën voor de prijs van één, het Kunst & Antiek Weekend te bezoeken.

(FridayNight Special, vrijdag 28 januari na 17:00 uur, 2 voor de prijs van 1 entreebewijs en niet in combinatie met andere kortingen.)

Nationaal Donor Monument

Tijdens het Kunst & Antiek Weekend is het Nationaal Donor Monument, dat naast de Grote Kerk staat, volledig geïntegreerd in de beursruimte. Hierdoor wordt het zo belangrijke donorcodicil ook ruim onder de aandacht gebracht bij de bezoekers van het Kunst & Antiek Weekend.

Foto 1. Kunst en Antiek Weekend in Naarden.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2016-01-05 11:07:00 · Gepubliceerd: 2016-01-04 09:26:51 - 323