1

Dagje uit dit weekend

Wat zijn jouw plannen voor dit weekend? Bekijk deze leuke tips!

De leukste winterse uitjes Redactioneel door
Foto 1. Amsterdam staat vanaf dit weekend tien dagen in het teken van mode en stijl. Foto: Amsterdam Fashion Week.

archief oud artikel 7 januari 2016 Toerisme Landelijk In Nederland wordt het langzaamaan dan toch echt iets kouder, maar dat mag de pret niet drukken! Veel uitjes vieren een feestje vanwege een jubileum of verjaardag dit weekend. Wij zetten de vijf leukste weekendtips voor jou op een rij. Veel plezier!

Vier Bowie's birthday

GRONINGEN - Hoera, op vrijdag 8 januari viert David Bowie zijn 69ste verjaardag! Dat wordt bij het Groninger Museum natuurlijk uitgebreid gevierd. Er rijdt vanaf Zwolle om 11:47 uur een trein met een speciale Virtual Bowie Coupé met virtual reality-brillen, bezoekers van de tentoonstelling David Bowie is krijgen gratis David Bowie goodiebags én het nieuwe album Blackstar van Bowie ligt vers in de schappen. De verkoop van de cd begint vanaf 13:00 uur in de museumwinkel en wordt extra gevierd met muziek van Bowie in de entreehal. De trein met Virtual Reality Coupé rijdt na 8 januari nog op zaterdagen en zondagen om 11:47 uur van Zwolle naar Groningen.

Modieus het weekend in

AMSTERDAM - Amsterdam is met Amsterdam Fashion Week vanaf 8 tot en met 18 januari de fashion hoofdstad van de wereld! Je hoeft geen model, designer, BN'er of modeblogger te zijn om bij Amsterdam Fashion Week aan de catwalk te zitten! Dit jaar kan iedereen er bij zijn! Tickets voor de modeshows zijn online verkrijgbaar vanaf €49,- en door de hele stad zijn OFF SCHEDULE activiteiten georganiseerd: activiteiten los van de shows. Denk hierbij aan dans, theater, fotografie en exposities: alle vormen van kunst als ode aan de mode. Veel van de OFF SCHEDULE activiteiten zijn gratis. Het hele programma van Amsterdam Fashion Week vind je online.

Museum Speelklok viert feest

UTRECHT - Dit jaar wordt Museum Speelklok zestig jaar! Daarom vieren ze vanaf dit weekend het hele jaar lang feest. Met extra activiteiten, speciale tentoonstellingen en eerdere succesvolle voorstellingen die tijdelijk terugkomen, zoals Peter en de Wolf! Bestel je tickets via DagjeWeg.NL Tickets en krijg €10,50 gezinskorting plus een gratis drankje.

Treinen voor jong en oud

RIJSWIJK - Hobbyisten opgelet! De Nederlandse Modelspoordagen zijn dit weekend op 9 en 10 januari in De Broodfabriek. Twee dagen vol treinen, treinen en nog eens treinen! Met tweehonderd kraampjes om de thuisverzameling aan te vullen, meer dan twintig modulebanen om te bewonderen en allerlei activiteiten voor kinderen. Bijvoorbeeld een kleurplatenactie met leuke prijzen en een kinderhoek, waar ze met een treinenstartpakket kunnen experimenteren. Bestel online kaarten met korting of koop kaartjes aan de kassa.

Het jaar van Jheronimus

DEN BOSCH - Om zijn kunst te vieren, is 2016 het jaar van schilder Jheronimus - ook wel Jeroen - Bosch. In augustus is het vijfhonderd jaar geleden hij overleed. Hij stond bekend om zijn fantasierijke schilderijen vol verborgen symboliek en raadsels. In de documentaire 'Jheronimus Bosch, Touched by the Devil' van Pieter van Huijstee volg je een kunsthistorisch researchteam dat probeert alle mysteries uit de schilderijen van Bosch te ontrafelen. De film draait vanaf 7 januari in verschillende bioscopen en filmhuizen door het hele land, maar de vertoning in de Verkadefabriek in Den Bosch is toch wel erg speciaal. Bosch werd rond 1450 in Den Bosch geboren, waar hij zijn hele leven bleef wonen en waar hij uiteindelijk in 1516 stierf.

Foto 2. De show van Monique Collignon in 2015. Dit jaar kun jij ook bij de shows van Amsterdam Fashion Week zijn! Foto: Amsterdam Fashion Week.
Foto 3. Ontdek jij alle geheimen in de schilderijen van Jheronimus Bosch? Foto: Denise Wieldraaijer.

Laatst gewijzigd: 2016-01-07 17:33:24 · Gepubliceerd: 7 januari 2016 - 691