Nieuwe en bekroonde must see musicals!

Deze bekroonde musicals wil je zien!

Geniet van de mooiste musicals Recensie door
Foto 1. Romy Monteiro en Mark van Eeuwen in The Bodyguard. Foto: Roy Beusker en Annemieke van der Togt.

archief oud artikel 7 januari 2016 Showbizz Utrecht, Utrecht Het was een beetje koukleumen op de rode loper van het Musical Awards Gala 2016, maar de show was er niet minder om. Zelfs Queen of Rock Tina Turner kwam gezellig langs op het Hollandse glamourfeest. Wie waren de grote winnaars? En nog belangrijker: welke musicals werden er voor dit jaar aangekondigd? Deze wil je niet missen!

And the award goes to...

Veel nieuw talent en verrassingen dit jaar bij het Musical Awards Gala. Een magische showopening met Kim-Lian van der Meij, René van Kooten en Berget Lewis zette de toon voor de rest van de avond. Tina Turner reikte halverwege de show als verrassing de Oeuvre Award uit aan Joop van den Ende. Ze werken momenteel samen aan een nieuwe musical, waarin het levensverhaal van Turner centraal zal staan. Grote winnaars waren musicals The Bodyguard, voor beste grote musical en Rent, voor beste kleine musical. Opmerkelijk: beide producties barsten van het nieuw talent. Zo won Romy Monteiro - leading lady van The Bodyguard - de award voor aanstormend talent. Wart Kamps ging met de award voor beste mannelijke hoofdrol in een grote musical naar huis, voor zijn rol in De Zere Neus van Bergerac. Lone van Roosendaal won de award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical voor Heerlijk duurt het langst. Soldaat van Oranje, inmiddels een Hollandse klassieker, won voor de tweede keer in vijf jaar de publieksprijs voor beste musical.

Het Musical Awards Gala 2016 werd 6 januari live uitgezonden, maar niet de hele show was op tv te zien. Wil je álles zien? Bekijk de hele show online!

Mooie musicals in 2016

Veel van de musicals die een felbegeerd beeldje wonnen, speelden in 2014 en 2015 en zijn helaas niet meer te bezoeken. Welke shows kunnen we nog wel in het theater te bewonderen dit jaar? Wij zetten een aantal spectaculaire musicals op een rij!

  • The Bodyguard - Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1992 met Whitney Houston en Kevin Costner - de bodyguard - in de hoofdrollen. Superster Rachel wordt gestalkt, maar door wie? De dreigementen worden steeds erger. Kan haar bodyguard haar beschermen? Romy Monteiro en Dave Mantel spelen de hoofdrollen.
  • Soldaat van Oranje - Nog niet gezien? Het kan nu nog! Laat je onderdompelen in het meeslepende verhaal van verzetsheld Erik Hazelhoff Roelfzema tijdens de Tweede Wereldoorlog. De musical is een kweekvijver voor nieuw talent en een beleving op zich.
  • Beauty and the Beast - Het sprookje van Belle en het Beest beleef je nu in het theater! Mooie boekenwurm Belle moet gedwongen in het betoverde kasteel van het Beest blijven. Het Beest is een vervloekte prins en alleen echte liefde kan hem nog redden. Is Belle de ware voor hem? Met hoofdrollen voor Anouk Maas, Tony Neef en Edwin Jonker.
  • De Tweeling - Eerst een boek, toen een film en nu een musical. Tweelingzusjes Lotte en Anna worden gescheiden en groeien apart op in Duitsland en Nederland. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit. Met prachtige liedjes van Ilse DeLange en JB Meijers - ze wonnen een award voor beste muziek!
  • Grease - Boy meets girl, vette auto's, leren jasjes en een hoop miscommunicatie. Danny en Sandy zijn gek op elkaar, maar Danny is een stoere jongen en laat zijn echte gevoelens niet zien. Gelukkig komt alles goed en leven de T-Birds en Pink Ladies nog lang en gelukkig samen! Tim Douwsma speelt de coole Danny en Vajèn van den Bosch speelt de lieve Sandy.
  • Kiss of the Spider Woman - Een intense musical die op verzoek dit najaar opnieuw te zien is! Het verhaal gaat over twee gevangenen die letterlijk en figuurlijk tot elkaar veroordeeld zijn. Ze verschillen als dag en nacht, maar moeten samen één cel delen. Ze praten over hun leven en groeien een beetje naar elkaar toe, tot één van hen de kans krijgt om vrij te komen. Maar alleen als hij zijn celgenoot verraadt... Alex Klaassen en René van Kooten spelen de hoofdrollen.

Foto 2. Romy Monteiro neemt haar award in ontvangst tijdens het Musical Awards Gala 2016.
Foto 3. Beleef het ontroerende verhaal van de tweeling Anna en Lotte. Foto: Roy Beusker.
Foto 4. Laat je betoveren door Disney's Beauty and the Beast in Den Haag. Foto: Deen van Meer.
Foto 5. De cast van de musical Grease. Fotograaf: Roy Beusker en Annemieke van der Togt.

Laatst gewijzigd: 2016-04-29 09:21:26 · Gepubliceerd: 7 januari 2016 - 1453