Dagje wereldreis op de Vakantiebeurs

Vakantiebeurs 2016 |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Vakantiebeurs 2016: je zou zweren dat je er al was

12 januari 2016 Toerisme Utrecht, Utrecht Om de lange en toch wat grijze januarimaand door te komen, maken mensen massaal vakantieplannen. En waar doe je dat nou beter dan op de Vakantiebeurs? Persoonlijke tips van mensen uit India of Nieuw-Zeeland en een uitstapje met een virtual reality-bril. Dat maakt het toch een stuk leuker dan eindeloos speuren op internet...

Foto 1. Een mini-vakantie op de Vakantiebeurs.

Van Afrika naar Scandinavië

Bestemmingen om bij weg te dromen. Op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht, van 13 tot en met 17 januari, heb je ze voor het uitzoeken. Op de zeven verschillende beurspleinen zijn zo'n beetje alle bestemmingen die je kunt bedenken te vinden. Het ene moment sta je in een groot tapasrestaurant in Spanje en het volgende in een Turks theehuis. En je hebt de keuze uit allerlei soorten vakanties. Actief, met het gezin, buiten of een citytrip: zoveel te kiezen! Maar misschien denk je: "Een reis boek ik wel op internet!" Wij spraken Melanie Ferranti van de Vakantiebeurs en zij wist ons te overtuigen dat het toch wel de moeite waard is om naar Utrecht af te reizen.

Tips van de locals

"Ik ben net in Zuid-Afrika geweest", vertelt Melanie. Natuurlijk niet echt, maar op de Vakantiebeurs, waar hal 2 de sfeer van Afrika ademt. "Je kunt hier echte bobotie eten bijvoorbeeld, maar het zijn vooral de mensen zelf die voor de sfeer zorgen", legt Melanie uit. "Overal vind je locals, zoals Maori, uit Nieuw-Zeeland en mensen uit India of Japan. Zij delen hun ervaringen en geven antwoord op persoonlijke vragen. Stel, je vindt Tokyo een mooie stad, maar zou ook wel een andere stad willen bezoeken. Zij vertellen dan wat ook leuk is en geven tips." Een goede tip van Melanie is de VvKR (Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties), waar een paar aanbieders staan die reizen aanbieden omdat ze zelf gek zijn van een bestemming. "Je kunt zelfs mee op een binnenvaartschip of je laat je verrassen door Michelverrast.nl."

Virtual reality

En als je alleen op reis wilt? Ook daar zijn aanbieders voor te vinden. Nieuw is het plein met reizen voor alleengaanden en alleenstaanden. "Het is niet alleen voor singles, maar ook voor mensen die alleen weg willen. Als je man graag wil vissen in Engeland en jij liever naar de Algarve gaat. Daar is nog best weinig voor geregeld. Je moet vaak een eenpersoonstoeslag betalen voor hotelkamers." Op de Vakantiebeurs is daarnaast ook genoeg te beleven. Zo hebben een aantal aanbieders een virtual reality-bril klaarliggen voor een bijna-echt-op-vakantie-ervaring. Bij D-reizen lig je plotseling op het strand en Melanie stond al in de jungle van Oeganda. "Als je achterom kijkt, zie je twee gidsen", vertelt ze. "Voor je zie je een groep gorilla's, die steeds dichterbij komen. En je ziet ze boven je in de bomen, dat hoor je ook. Ik kreeg gewoon kippenvel toen ze zo dichtbij me kwamen."

Geen tijd voor de Vakantiebeurs? Bekijk ons overzicht van vakantieparken.
Foto 2. Met het hele gezin naar de Vakantiebeurs.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2017-01-09 12:54:47 · Gepubliceerd: 2016-01-11 17:13:56 - 402