1

Schaatsen op natuurijs: het kan!

De eerste baantjes op natuurijs in Arnhem, Ammerstol en De Lier

Meer over schaatsen en skieën Nieuws door
Foto 1. Genieten van natuurijs, zo lang het kan! Foto: https://www.flickr.com/photos/petervisser/3151077196, CC BY 2.0.

archief oud artikel 19 januari 2016 Sport Arnhem, Gelderland Nu het eindelijk vriest, is het ook meteen raak! De eerste natuurijsbanen zijn open. Op maandagochtend was het ijs in Arnhem, De Lier en Ammerstol goed genoeg en mochten de schaatsen uit het vet. En dinsdagavond al was de eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen.

Deze ijsbanen zijn open

De Vooruitgang in Ammerstol gaf de schaatsers van eigen vereniging groen licht. De Arnhemse IJsclub Thialf in sportpark 't Cranevelt verwelkomde maandagochtend de eerste schaatsers. Doordat de banen beton als ondergrond hebben, is één nachtje vorst genoeg voor een ijslaag om op te schaatsen. Behalve op deze ijsbanen is het nog niet veilig om te schaatsen op natuurijs.

De eerste marathon op natuurijs

Traditiegetrouw gaat de strijd om de eerste marathon op natuurijs tussen Veenoord, Haaksbergen en Noordlaren. Veenoord lijkt dit jaar al uit de race, maar Haaksbergen en Noordlaren gaan gelijk op. De afgelopen drie jaar was de eer aan Noordlaren. De KNSB beslist dinsdagochtend welke plaats dit jaar de eerste marathon organiseert.

UPDATE: de eerste marathon op natuurijs is in.....Haaksbergen! Ook in Noordlaren was het ijs 3 centimeter dik, maar Haaksbergen boft met de temperatuur. De hele dag blijft deze onder het vriespunt. Dit gaf de doorslag en om half zeven vanavond starten de vrouwen aan de eerste marathon op natuurijs van seizoen 2015/2016. Een uur later staan de mannen aan de start.

Mist hier een natuurijsbaan die wel open is? Meld het ons en laat een reactie achter.

Tip: op deze schaatsbanen in Nederland kun je altijd schaatsen. Vorst of niet!
Foto 2. Naar de ijsbaan voor een eerste rondje op de schaats. Foto: https://www.flickr.com/photos/petervisser/3150254405, CC BY 2.0

Laatst gewijzigd: 2016-01-21 10:52:37 · Gepubliceerd: 19 januari 2016 - 491