1

Herman Brood: stap in zijn kleurrijke leven!

Kunstschilder, rockster of popartiest? Herman was van alle markten thuis!

Bekijk de exclusieve collectie van Herman Brood   Nieuws door
Foto 1. Herman was behalve kunstschilder ook een lieve papa! Foto: Gerard Wessel Fotografie.

archief oud artikel 28 januari 2016 Cultuur Amstelveen, Noord-Holland Voor Herman Brood leek niets te veel: muziek maken, componeren, schilderen en tekenen. Deze beroemde kunstenaar zou dit jaar zeventig worden, maar zijn leven verliep niet zonder slag of stoot. Bekijk van 29 januari tot en met 20 maart 2016 de expositie over het leven van Herman Brood in Museum Jan van der Togt.

Privécollectie van de familie Brood

Herman schilderde zoals hij ook leefde: uitbundig! De vele kleuren in zijn schilderijen zijn hiervan een bewijs. Hij gebruikte vooral primaire kleuren en voegde met zwart soms tekst toe aan zijn schilderijen. Omdat Herman Brood dit jaar 70 jaar zou worden, wijdt Museum Jan van der Togt een tentoonstelling aan zijn leven. Hier ontdek je exclusieve schilderijen en tekeningen uit zijn privécollecties, waaronder ook die van de familie Brood zelf.

'Uw zoon is kleurenblind. Hij kan alles worden, behalve kunstenaar'

Kunstschilder en popartiest

De schoolarts zij tegen Broods moeder:""Uw zoon is kleurenblind, maar dat is geen ramp. Hij kan alles worden behalve beeldend kunstenaar". Herman bleek toch meer in huis te hebben dan verwacht. Naar eigen zeggen wist hij al zijn hele leven dat hij kunstschilder wilde worden. Maar daar bleef het niet bij! Herman componeerde zijn eigen nummers, speelde een tijdje in een rockband en was bovendien een lieve papa.

Stap binnen in Hermans atelier

Heb je altijd al eens echt binnen willen kijken bij een kunstenaar? Hermans hele atelier is in de expositie Herman Brood nagebouwd! Inclusief de Yamaha CP70 Piano uit 1978, waarop hij zijn liedjes componeerde. De tentoonstelling opende op donderdag 28 januari om 16:30 uur door Hermans vrouw Xandra en zijn dochter Lola.

In Museum Jan van der Togt ontdek je een enorme collectie van moderne kunst! Er hangen hier prachtige schilderijen, maar ook glaswerk en sculpturen. Naast de vaste tentoonstelling is hier regelmatig een nieuwe, tijdelijke tentoonstelling te bewonderen.
Foto 2. Museumdirecteur Jan Verschoor met Xandra Brood, de vrouw van Herman. Foto: Museum Jan van der Togt.
Foto 3. Herman Brood gebruikte vooral primaire kleuren. Kleurrijk is het zeker! Foto: Museum Jan van der Togt.
Foto 4. Verschillende privécollecties van Herman Brood ontdek je in Museum Jan van der Togt. Foto: Museum Jan van der Togt.

Laatst gewijzigd: 2016-02-02 15:47:31 · Gepubliceerd: 2016-01-27 16:20:03 - 696