Voorjaarsvakantie 2016: op stap met kinderen

Leuke uitjes voor kinderen in de voorjaarsvakantie

Dagje uit in de voorjaarsvakantie   Redactioneel door

4 februari 2016 Toerisme Landelijk Voorjaarsvakantie! Het is er altijd sneller dan je denkt. Vrije dagen, uitslapen en lekker thuis een beetje rommelen. Maar ook tijd om leuke dingen te doen met het hele gezin. Nog geen idee wat je kunt doen? Wij vonden vast wat leuke uitjes speciaal voor de voorjaarsvakantie.

Geschikt voor de politie?

ALMERE - In Veiligheidsmuseum PIT Almere staan de helden van de politie in de spotlights. De hele voorjaarsvakantie mag je meekijken met de politie! Bekijk de politie-Porsche en gluur stiekem in een politiecel. Lijkt je dat wel een fijn onderkomen? Laat je dan in de boeien slaan en laat meteen een plaatje schieten van jezelf als boef. Wie de nieuwe politiespeurtocht tot een goed einde weet te brengen, krijgt een heuse politiebadge. Dit speciale programma voor de voorjaarsvakantie is te bezoeken van 20 februari tot en met 6 maart 2016.

Torens bouwen in een chemielab

ARNHEM - Niet naar school, maar toch iets leren? Ga dan naar het Nederlands Watermuseum en trek een labjas aan. Als een echte wetenschapper ga je aan de slag met stoffen. Water, olie en glycerine: wie weet welke het zwaarst is? Door te stapelen kom je er vast achter. Kinderen van acht tot en met twaalf jaar mogen meedoen, van 6 tot en met 14 februari en 20 februari tot en met 4 maart.

Bewonder een boot van goud

AMSTERDAM - Het Scheepvaartmuseum heeft een prachtige gouden sloep, een echte Koningssloep. Een tochtje maken in dit mooie schip mag natuurlijk niet, maar in de voorjaarsvakantie zijn alle kinderen van harte uitgenodigd om het te bewonderen. In de Familierondleiding leer je alles over de Koningssloep en leer je roeien als een Adelborst. Kleintjes knutselen hun eigen Neptunuskroon en mogen eventjes op de troon zitten. De speciale activiteiten staan elke dag van de voorjaarsvakantie op het programma, van 20 februari tot en met 6 maart 2016.

Uitnodiging: kom naar het gemaskerd bal

HAARZUILENS - Leg je mooiste outfit maar vast klaar en vergeet niet om zelf een masker te versieren. Het Gemaskerd bal op De Haar nadert! De baron en barones van het kasteel organiseerden honderd jaar geleden al een gemaskerd bal en zij vonden het hartstikke leuk. Wil je ook wel eens naar zo'n chique feest? Kom dan in de voorjaarsvakantie naar Kasteel De Haar en ontdek - terwijl je rondloopt in je mooiste kleren en mét masker - hoe het er vroeger aan toe ging tijdens zo'n bal. Wat aten ze? En waar sliepen al die belangrijke gasten? Het Gemaskerd bal op De Haar is te bezoeken van 20 februari tot en met 6 maart 2016.

Open in de carnavalsvakantie

HERNEN - Speciaal voor de carnavalsvakantie is Kasteel Hernen open voor bezoekers. Mét leuke activiteiten voor kinderen. Op 9, 10 en 11 februari neemt Ridder Richard je mee naar de tijd van jonkvrouwen en ridders, die het maar wat koud hadden in het kasteel. Met verhalen vol fantasie en humor weet hij kinderen te boeien. En na afloop mogen ze met de 'pratende lamp' zelf het kasteel verkennen. In het weekend van 13 en 14 februari mogen dappere jongens en meiden laten zien hoe sterk en slim ze zijn. Om misschien wel zelf tot ridder geslagen te worden! Wil je hier aan mee doen? Graag vooraf reserveren: via (0487) 531976 of kasteelhernen@glk.nl.

Tip: in Burgers' Zoo lichten de avonden op met het spektakel Burgers' Light. De kinderen kijken hun ogen uit!
Foto 1. De politie in de spotlights in Veiligheidsmuseum PIT Almere. Foto: Veiligheidsmuseum PIT
Foto 2. Stapelen met stoffen in het Waterlab. Foto: Nederlands Watermuseum
Foto 3. Bezoek het lichtspektakel Burgers' Light. Foto: Theo Kruse / Koninklijke Burgers' Zoo

Laatst gewijzigd: 2016-02-29 11:59:17 · Gepubliceerd: 2016-02-04 15:41:57 - 4850