1

Burgers' Light: een romantisch avontuur

Nachtelijke tochten door het regenwoud, de woestijn en de oceaan

Burgers' Zoo Nieuws door
Foto 1. Wandel door de lichtgevende Desert van Burgers' Zoo.

archief oud artikel 6 februari 2016 Toerisme Arnhem, Gelderland Lichtgevende kwallen, felgekleurde cactussen en fluorescerende watervallen bij Burgers' Zoo. Vanaf 5 februari tot en met 28 februari veranderen de Ocean, Bush en Desert van het park na zonsondergang in Burgers' Light. Een magische beleving waardoor de dierentuin nog mooier lijkt.

Wandel langs betoverende lichtjes

Ontdek hoe betoverend mooi de natuur kan zijn tijdens Burgers' Light. Op de avontuurlijke wandelroute stralen indrukwekkende lichtfiguren en dieren je tegemoet. Loop tussen magische woestijnbloemen, sombrero's, totempalen en cactussen in de rotswoestijn. Laat de lichtgevende voetstappen in de verlaten en ondergrondse mijngang je naar het tropische regenwoud leiden. Daar vind je felle flamingo's, kleurrijke boomkikkers en fantastische bloemen. Daarna duik je onderwater en bewonder je koraalpartijen, exotische schildpadden, kwallen en schattige zeepaardjes. Bas Lukkenaar, Burgers' Zoo: "Al lopend val je van de ene verrassing in de andere. Er heerst een bijzondere sfeer, heel sprookjesachtig."

Een romantisch lichtspektakel

Vanaf 5 tot en met 28 februari verandert Burgers' Zoo elke dag vanaf 18:00 uur in een mysterieuze wereld vol lichtjes. "Het is zo'n sfeervol evenement. Er zijn echt tientallen lichtornamenten, animaties en lichteffecten. In de Bush heb je bijvoorbeeld een hele mooie waterval die mooi is uitgelicht met allerlei kleuren. En de ondergrondse mijngang lijkt door animaties net een druipsteengrot", vertelt Bas. Burgers' Light is een spannende tocht door de nacht voor gezinnen en een magisch avontuur voor kinderen. Maar ook zeker een romantische wandeling om samen te beleven! Bas: "Voor kinderen is het een avontuurlijke beleving, zo 's avonds in de Bush en de Desert. Maar het is ook zeker een romantisch evenement, waar je geniet van elkaar en van alle lichtfiguren om jullie heen."

Foto 2. Duik in de Ocean van Burgers' Zoo en laat je verblinden door kleurrijke tropische vissen.
Foto 3. Stralende totempalen en cactussen tijdens Burgers' Light.
Foto 4. Zelfs de schattige zeepaardjes geven licht!

Laatst gewijzigd: 2016-02-08 11:51:53 · Gepubliceerd: 6 februari 2016 - 2740