1

Frisse lucht happen in de voorjaarsvakantie!

Wandelen, varen of dieren spotten: de natuur zit vol verrassingen

Wandelen over Nationaal Park De Hoge Veluwe Redactioneel door
Foto 1. Verken Overijssel met een Buggy. Foto: Laarbrug.

archief oud artikel 16 februari 2016 Natuur Landelijk Het is alweer februari, nog een maandje en het voorjaar begint. Maar, je kunt nu alvast genieten van de voorjaarsvakantie. Ga deze keer lekker de natuur in! Zie je het zonnetje al tussen de bomen schijnen?

Wandelen over de Veluwe

Wist je dat wandelen een ideale manier is van ontspannen en ook nog eens super goed is voor je uithoudingsvermogen? Ga in de voorjaarsvakantie dus lekker wandelen door de natuur. Bijvoorbeeld op de Veluwe! Nationaal Park De Hoge Veluwe beschikt over allerlei leuke routes die je kunt wandelen. Kies één van de paaltjesroutes of themawandelingen, zoals de wildsporenwandeling of de vergezichtenwandeling. Krijg je onderweg zin in iets lekkers? Neem een picknickmand mee en plof neer op één van de gezellige picknickplaatsen. Smullen maar!

'Van de natuur krijg je energie!'

Spot wilde dieren op Landgoed Hoenderdaell

Wat is nu de natuur zonder dieren? Ga op ontdekkingstocht bij Landgoed Hoenderdaeall! Hier leven dieren midden in de uitgestrekte natuur. Je hoeft dus niet vreemd op te kijken als je een fazant, ringstaartmaki of ronddartelend hertje tegen het lijf loopt! Gelukkig zitten wolven en beren wel veilig achter een hek... In het stiltegebied loop je langs vrij loslopende edelherten, nandoes en Schotse hooglanders. Wandel verder over uitgestrekte weilanden, langs water en over een weidse savanne. Gewoon in Noord-Holland!

Verken Amersfoort op een Trikke

Verken het bosrijke buitengebied van Amersfoort op een Trikke! Met deze elektrische driewieler hoef je alleen maar gas te geven en af en toe te remmen. En natuurlijk genieten van de mooie omgeving! Ga met een groep de bossen in om je hoofd leeg te maken. Of race je toch liever door de straten van Amersfoort? My Trik heeft daarnaast verschillende arrangementen waar je uit kunt kiezen. Combineer een Trikketour bijvoorbeeld met een lunch, gebak of een rondvaart door de Amersfoortse grachten.

Fluisterstil rondvaren door de Biesbosch

Varen, fietsen of wandelen door de Biesbosch? Breng eerst een bezoek aan het Biesbosch MuseumEiland, van waaruit je op expeditie gaat door de natuur. Of ga je meteen al door naar het gratis toegankelijke buitenmuseum De Pannekoek? In dit griendencomplex waren vroeger de hele week griendwerkers aan het werk. Kijk binnen in een schrankkeet, waar zij de hele week verbleven, of stap aan boord van één van de fluisterstille rondvaartboten. Ssst, misschien hoor je wel een bever.

Scheuren door Overijssel

De omgeving van Overijssel nog nooit verkend? Dan wordt het tijd om hier eens een kijkje te nemen. Laarbrug stuurt iedereen de natuur in. Gooi je haren maar los en ga lekker scheuren met een buggy. Is dat net iets te wild? Geniet van de stilte in een fluisterbootje of doe mee met een puzzeltocht. In een huifkar! Je tuft hiermee langs mooie boerderijen en bossen en als je terugkomt is de barbecue al warm. Hmm, van avonturen in de natuur krijg je trek!

Foto 2. Beren spotten op Landgoed Hoenderdaell. Foto: Landgoed Hoenderdaell.
Foto 3. Broodjes bakken in de Biesbosch. Foto: Biesbosch MuseumEiland.
Foto 4. Ontdek De Hoge Veluwe! Foto: Henk Ruseler.
Foto 5. Toer op een Trikke door Amersfoort. Foto: My Trik.

Laatst gewijzigd: 2016-02-24 09:55:53 · Gepubliceerd: 2016-02-10 13:51:04 - 2413