1

Sterren spotten bij Sonnenborgh

Tijdens de kinderkijkavonden ontdek je de rijkdommen van het heelal

Ga sterren kijken bij Sonnenborgh in de voorjaarsvakantie! Nieuws door
Foto 1. Heb je weleens door zo'n grote telescoop gekeken? Foto: Timo van der Horst.

archief oud artikel 23 februari 2016 Utrecht, Utrecht Snel, rennen naar die opgeblazen bol en werp een blik in het heelal! Er is zoveel te ontdekken in de lucht. Tijdens de Planetariumvoorstellingen bij Sonnenborgh tot en met 28 februari ontdek je alles over sterren, planeten en de maan.

Stap in de ruimte

Zie je die koepel daar al staan? Wat zou dat zijn? Het is het Planetarium van Sonnenborgh Museum & Sterrenwacht. Als je naar binnen stapt, voelt het alsof je opeens midden in het heelal staat. Je ziet hier een prachtige, heldere sterrenhemel geprojecteerd. "In de opgeblazen koepel, waarin 25 mensen passen, zijn diverse programma's te bewonderen", vertelt Gertrude Laan. "Zo kun je de sterren van heel dichtbij bekijken!"

Lezingen saai? Deze lezingen voor kinderen niet!

Ontdek het heldere heelal

Waarom sterren kijken in het Planetarium leuker is dan met je eigen telescoop? "De beelden in het Planetarium zijn opgenomen met perfecte weersomstandigheden. Bij een heldere lucht kun je veel meer zien van het heelal dan wanneer het bewolkt is", zegt Gertrude. "Daarnaast zijn de planetariumvoorstellingen en Kinderkijkavonden echt gericht op kinderen. De lezing is dus zeker geen saai verhaal waarbij je in slaap valt!" En, niet onbelangrijk: de medewerkers van Sonnenborgh weten heel veel van de ruimte. Ze kunnen je dus helpen de grootste ontdekkingen te doen in het heelal.

Sterren spotten op vrijdag en zaterdag

Wil je nog eens vaker door een telescoop kijken? Tot en met 2 april zijn er iedere vrijdagavond van 20:00 uur tot 21:30 kijkavonden voor kinderen van twaalf jaar en ouder. Hier kun je met eigen ogen gasnevels, planeten en het maanoppervlak van dichtbij zien. Voor kinderen van zes tot twaalf jaar zijn er Kinderkijkavonden op zaterdag van 19:30 uur tot 21:00 uur.

Reserveer een plekje

De extra Kinderkijkavonden in de voorjaarsvakantie zijn al uitverkocht. Om teleurstelling te voorkomen, is het een aanrader om ook voor de planetariumvoorstellingen een plekje te reserveren! Is toch alles vol? Bekijk dan de andere leuke uitstapjes voor de voorjaarsvakantie.
Foto 2. Die opgeblazen bol, dat is het Planetarium! Foto: Sonnenborgh Museum & Sterrenwacht.
Foto 3. Kinderen kunnen de sterrenhemel hier van dichtbij bekijken. Foto: Sonnenborgh Museum & Sterrenwacht.
Foto 4. Sonnenborgh Museum & Sterrenwacht. Foto: Timo van der Horst.

Laatst gewijzigd: 2016-04-01 12:36:25 · Gepubliceerd: 2016-02-22 15:17:50 - 1508