Waai uit op deze heerlijke Belgische stranden

Dagje uit naar de mooiste stranden en badplaatsen in België

Bekijk alle uitstapjes in België Redactioneel door
Foto 1. Neem een duik bij de mooiste stranden aan de Belgische kust. Foto: Middelkerke Toerisme

23 februari 2016 bijgewerkt: 13 juli 2023 Toerisme Middelkerke, West-Vlaanderen De kust van België is een geliefde bestemming voor een dagje uit. Maar waar kun je je het beste heen spoeden met je parasol en zonnebrand? We zetten een paar favoriete badplaatsen en stranden op een rijtje.

De meeste zonuren

MIDDELKERKE - De meeste zonuren pik je op aan het strand bij Middelkerke. Dit is het grootste strand van België, maar er zijn ook rustige plekjes te vinden. Er zijn brede stranden en er is veel vertier in en nabij de zee. Elk jaar vindt hier een stripfestival plaats, maar je kunt bijvoorbeeld ook het Bezoekerscentrum Villa Les Zéphyrs bezoeken, waar je ontdekt hoe een rijke familie tijdens de jaren '30 de vakantie doorbracht aan de kust.

Warm weer? Boek verkoelende dagjes uit met korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Veel te doen

NIEUWPOORT - Bij Nieuwpoort mondt de rivier de IJzer uit in de Noordzee. Zwemmen en zonnen kun je hier als de beste, het strand van Nieuwpoort is populair bij de Belgen. Doe mee aan een natuurwandeling of ga mee op een vaartocht. Je kunt ook op eigen houtje gaan schelpen zoeken of krabben vangen. De badplaats Nieuwpoort is ook een bezoekje waard, met grote winkelstraten en mooie gebouwen. Voor kinderen is er vlak bij het strand de leuke Kinderboerderij De Lenspolder, waar het hele jaar door activiteiten zijn.

Wit zandstrand

KNOKKE - Het strand van Knokke-Heist is misschien wel het bekendste strand van België, en niet voor niets. Er is veel ruimte om lekker te ontspannen, te zonnebaden en te zwemmen, maar er is ook altijd veel te doen. Maak een mooie wandeling over de witte zandstranden of ontdek nabijgelegen natuurgebieden zoals Het Zwin en het Blinckaertduinbos. Er is alle ruimte voor watersporters. Ook een leuke manier om de badplaats te ontdekken: huur een Vespa en toer lekker rond!

Verse vis

OOSTENDE - Het gele zand van het strand van Oostende is een geliefde bestemming voor dagjesmensen die afkomen op de mooie boulevard of de mogelijkheden voor watersport, zoals surfen en kiten. Je kunt ook wandelen langs het grootste gedeelte van de stranden over de wandelpromenade. Bezoek ook Oostende zelf, dat als enige van de Belgische badplaatsen stadsrechten heeft. Sla dan zeker niet de openlucht vismarkt Oostendse Visserskaai over, met tientallen visrestaurants, viskraampjes en onweerstaanbare verse vis.

Garnaalvissers in actie

KOKSIJDE - Wist je dat er zeehonden wonen op het strand van Koksijde? Ontmoet ze zelf op dit gezellige strand, dat helemaal doorloopt tot het Franse Duinkerken. In Koksijde zelf zijn heel wat musea te vinden, ideaal dus voor een compleet dagje uit. Ook een prachtige bezienswaardigheid zijn de garnaalvissers in Koksijde. Zij trotseren de zee te paard, ingepakt in gele oliepakken. Er zijn ook garnaalvissers te voet, die de netten met de hand door het water trekken. De garnaalvissers zijn bij eb twee tot drie uur in actie te zien.

Het Belgische zusje van DagjeWeg.NL heet Uitstappen.BE. Snuffel tussen alle leuke uitjes en activiteiten in België!
Foto 2. Flaneer over de brede stranden bij Middelkerke. Foto: Printscreen Google Maps

Laatst gewijzigd: 2023-07-13 19:42:45 · Gepubliceerd: 23 februari 2016 - 11107