Belgische vakantieparken voor het hele gezin

Vakantie in Vlaanderen en Wallonië: waar kun je terecht?

Bekijk alle uitstapjes in België Redactioneel door
Foto 1. Prachtige plek voor een vakantie. Foto: Kempense Meren

6 maart 2016 bijgewerkt: 13 juli 2023 Toerisme Oostende, West-Vlaanderen Op vakantie in België? Je kunt kiezen voor vertrouwd verblijf in een bekende keten, maar ook voor een vakantiepark met een eigen karakter. België heeft gezellige en mooie parken, geschikt voor een vakantie met het hele gezin! We lichten een paar parken uit. Krijg jij ook al vakantiekriebels?

Vakantiedorp Worikken

Vakantiepark Worikken ligt prachtig aan een stuwmeer van 120 hectare groot. Geen wonder dat veel watersporters de weg hier heen weten te vinden in de vakantie. Er staan vijftig vakantiehuisjes, elk voor maximaal vijf personen en groepsaccommodaties en er is ook een camping aan het stuwmeer. In de zomer is er animatie, sport en spel voor kinderen en ouderen, alhoewel daar soms voor betaald moet worden. Vakantiepark Worikken ligt in Bütgenbach, in het Duitstalige deel van België.

Het Belgische zusje van DagjeWeg.NL heet Uitstappen.BE. Snuffel tussen alle leuke uitjes en activiteiten in België!

Vakantiepark Kempense Meren

In een prachtige groene omgeving in Mol ligt Sunparks Kempense Meren. Zowel op het park als in de directe omgeving is van alles te beleven. Met het vele groen om het park heen, het zwemparadijs Aquafun en het wellnesscentrum is er veel te genieten. Ook de parken Bobbejaanland en Plopsaland Indoor zijn dichtbij en een bezoekje waard. Het park is daardoor geschikt voor gezinnen met kinderen, maar ook voor wandelaars en rustzoekers.

Bungalowpark Le Val d'Arimont

In het hart van de Ardennen ligt Bungalowpark Le Val d'Arimont. De luxe cottages hebben elk een houtkachel en er is ook een hotel met comfortabele kamers. Het park ligt vlak bij de historische stad Malmedy en ook Luik ligt dichtbij. Een rondje zwemmen, genieten van de zonsondergang of relaxen in een bubbelbad? Het kan allemaal op het park, dat veel faciliteiten heeft.

Bungalowpark Jonckershof Westende

Vakantiepark Jonckershof is rustig en autovrij en ligt vlak bij het strand. Heerlijk voor een zorgeloze vakantie waardoor je weer helemaal kunt opladen. Het ruim opgezette park in Westende-Bad is een ideale uitvalsbasis voor een actieve vakantie. Naast het uitgestrekte strand zijn er nog meer leuke uitstapjes in de buurt: havens, gezellige restaurantjes en casino's. Brugge, Ieper, Veurne en Diksmuide zijn leuk om te bezoeken. Met kinderen kun je naar Plopsaland de Panne en Domein Raversijdes.

Vakantiecentrum De Lage Kempen

Vakantiecentrum De Lage Kempen wordt omringd door natuurgebied De Kempen, een bosrijke omgeving met veel wandelroutes. Het park is kleinschalig en er komen veel gezinnen vakantie vieren. De chalets zijn eenvoudig en de camping ligt op een mooie plek. Er zijn zowel Nederlandse als Belgische bezienswaardigheden op korte afstand. Bijvoorbeeld de grotten van Remouchamps en de levendige stad Maastricht. Het park is ook een goede uitvalsbasis voor fietsers. De Lage Kempen ligt in Hechtel-Eksel.

Landal Greenparks België

Het bekende Landal Greenparks heeft drie parken in België:

CenterParcs België

CenterParcs kun je ook bezoeken voor een vakantie in België:

Ken jij een vakantiepark in België waar je heel tevreden over bent en dat absoluut in deze lijst moet worden opgenomen? Laat het ons weten, laat een reactie achter!
Foto 2. Paradijs voor watersporters. Foto: Vakantiecentrum Worikken
Foto 3. Vakantie in het hart van de Ardennen! Foto: Val d'Arimont
Foto 4. Zorgeloze vakantie aan het strand. Foto: Jonckershof Westende
Foto 5. Rust en ruimte, in een cottage of op de camping. Foto: De Lage Kempen
Foto 6. Prachtige groene omgeving. Foto: Kempense Meren

Laatst gewijzigd: 2023-07-13 19:37:24 · Gepubliceerd: 6 maart 2016 - 3294