1

Dagje uit dit weekend!

Vijf leuke uitjes voor dit weekend

Dagjes uit op DagjeWeg.NL Redactioneel door
Foto 1. Grayson Perry ontwierp een eigen motor en ging op reis met zijn knuffelbeer Alan Measles. Foto: Grayson Perry, Motorbike.

archief oud artikel 25 februari 2016 Toerisme Landelijk De voorjaarsvakantie is voor velen bijna voorbij. Een mooie kans om er nog lekker op uit te gaan dit weekend! Er zijn bijzondere exposities te zien. Van kleurrijke kunstwerken vol grapjes van een legendarische Britse kunstenaar, tot serieuze foto's in Afrika van een wereldfotograaf. Of dineer als een soldaat, doe blind mee aan een proeverij en ontmoet allerlei superhelden!

Kleurrijke kunstwerken

MAASTRICHT - Een nogal bijzondere verschijning, Grayson Perry (1960). Zijn kunst is al net zo bijzonder. Perry is een van de bekendste hedendaagse Britse kunstenaars en won in 2003 de Turner Prize - de meest prestigieuze prijs voor kunstenaars. Het Bonnefantenmuseum laat vanaf donderdag 25 februari zijn kunstwerken zien in de tentoonstelling Grayson Perry - Hold Your Beliefs Lightly. Grayson kan alles. Hij maakte wandtapijten, keramiek, gietijzeren sculpturen, films, jurken, een motor en zelfs een compleet huis. Zijn werk is kleurrijk, gedetailleerd en grappig. Perry is travestiet en gaat ook door het leven als alter ego Claire.

Superhelden in Rijswijk

RIJSWIJK - Superman, Batman, Iron Man: allemaal begonnen ze op papier als stripfiguren. Ontdek de oorsprong van deze en andere bekende superhelden tijdens de De Nieuwe Stripdagen! In de Broodfabriek draait alles op zaterdag 27 en zondag 28 februari om verhalen, tekeningen, games en cosplay: mensen die zich verkleden als hun favoriete tekenfiguur. Het thema is Superhelden, dus wie weet loop je zomaar een aantal Spidermans tegen het lijf. Ook is er speciale aandacht voor Tom Poes in een expositie: de strip bestaat alweer 75 jaar.

Afrikaanse mama's in haute couture

VEENDAM - Het Doe Museum is verhuisd naar een nieuwe locatie en opent op zaterdag 27 februari met de fototentoonstelling My name is blessing. Foto's gemaakt door fotograaf Hans Withoos in samenwerking met Orange Babies. In Zambia fotografeerde hij moeders en kinderen die worden geholpen door Orange Babies. Het Afrikaanse landschap en de luxe designerjurken die ze speciaal voor de foto's mochten dragen, vormen een speciale combinatie. Omdat de foto's in scène zijn gezet, kunnen kinderen zich verkleden en zelf foto's maken in het museum.

Lekker eten en marcheren

SOEST - Hapjes proeven, recepten ontdekken en daarna een rondje marcheren. Het Nationaal Militair Museum organiseert een foodfestival op zaterdag 27 en zondag 28 februari. Op het Festival Militair Culinair proef je traditionele militaire gerechten zoals stamppotten en bonenschotels en culinaire varianten. Topkok Rudolph van Veen maakt ter plekke allerlei gerechten en er zijn leuke activiteiten voor kinderen.

Blind proeven en zoeken

NIJMEGEN - Weet jij welke kleur groente goed is voor je ogen? En welk dier de beste ogen heeft? Dit soort weetjes leer je bij muZIEum tijdens de leuke activiteiten in de voorjaarsvakantie. Doe geblinddoekt mee aan een puzzeltocht, drink blind een drankje en doe mee aan een proeverij zonder te zien wat je in je mond stopt. Herken jij alle hapjes? De proeverijen zijn elke dag tussen 12:00 uur en 16:00 uur. Van tevoren reserveren wordt aangeraden.

Foto 2. Aveless at Pa Kachele. Foto: © Hans Withoos.
Foto 3. Foto: Grayson Perry, In its Familiarity Golden, 2015. Courtesy Paragon Press & Victoria Miro, London.
Foto 4. Ontdek de culinaire variant op militaire klassiekers, met topkok Rudolph van Veen. Foto: Nationaal Militair Museum.

Laatst gewijzigd: 2016-02-26 11:55:01 · Gepubliceerd: 25 februari 2016 - 2584