Zo lief, die lammetjes!

Lammetjesdag 2016: hier kun je lammetjes knuffelen

Boerderij De Boerinn in Kamerik Redactioneel door
Foto 1. Lammetjes kijken bij De Boerinn in Kamerik. Foto: De Boerinn

archief oud artikel 7 maart 2016 Natuur Landelijk Lammetjes! Wie smelt er niet bij de aanblik van dit jonge spul? Neem de kinderen gezellig mee deze maand en zoek een stal om in te knuffelen met de lammetjes. Of geitjes. Of toch biggetjes? Allemaal zâ lief!

Lammetjesdag in het Groene Hart

KAMERIK - De Lammetjesdag op boerderij De Boerinn is een bekend evenement in de wijde omgeving. Geen wonder, want op 26 maart en Tweede Paasdag kun je vanaf 10:00 uur naar hartenlust knuffelen met lammetjes. Maar ook spelen in de zandbak, een ritje maken op een pony of ezel en de mooiste paascreaties knutselen. Kinderen zijn hier de hele dag zoet! En op het terras van Boerderij De Boerinn geniet iedereen - hopelijk in een mooi lentezonnetje - van lekker eten en drinken.

Meer dan honderd lammetjes!

SOEST - Een waar geboortefeest barst los op de boerderij van Holec Holsteins. Op verschillende dagen in maart en april wordt hier Lammetjesdag gevierd. Meer dan honderd lammetjes komen hier ieder jaar ter wereld en het is dan ook een gezellig geknuffel op deze dagen. Naast lammetjes knuffelen, mogen kinderen spelen op het grote springkussen en een ritje maken in de huifkar met tractor. Voor de gelegenheid zijn er ook nog andere kleine dieren, zodat ieder kind met een diertje kan knuffelen! De Lammetjesdagen zijn op zondag 20 maart, maandag 28 maart, zondag 3 april en zondag 10 april van 11:00 uur tot 16:00 uur.

Beschuit met muisjes op de Edese hei

EDE - Ook bij de Edese Schaapskudden staat de beschuit met muisjes klaar. Ga op bezoek bij herder Aart op de Edese hei! Wie op kraamvisite wil in de schaapskooi wordt tussen 11:00 uur en 14:45 uur verwacht bij Natuurcentrum Veluwe. Vanaf hier begint de wandeling naar de schaapskooi, waar de ooien met hun lammetjes verblijven. Bewonder de kleintjes en luister naar het verhaal van de schaapherder.

Lammetjes én biggetjes

AARTSWOUD - Elke zaterdag en zondag in maart zwaaien de staldeuren van de Manuelhoeve in Aartswoud open. Iedereen die de kleine lammetjes wil bewonderen is op die dagen welkom van 11:00 uur tot 16:00 uur. En behalve een kijkje in de stal vol lammetjes, mag je ook bij de kunekune varkentjes op kraamvisite. In februari kwamen er zes biggetjes ter wereld en er is nog een bevalling op handen. Kunekune varkens zijn hele aaibare, kleine varkens. Superschattig!

Omringd door lammetjes in Loenen

LOENEN - Wandel tussen de schapen en hun lammetjes door bij de jaarlijkse lammetjesdag bij schaapskooi De Loenermark. Op zondag 13 maart dartelen de beestjes hier vrolijk rond en mag iedereen ze aaien en voeren. Bezoekers kijken ondertussen hun ogen uit bij de demonstraties schapen drijven en de stands vol streekproducten. Kinderen mogen een ritje maken op een pony of aan de slag met de bouw van een hut. Het natuurgebied verder verkennen? Ga dan op excursie met de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen. Het programma start om 10:30 uur en duurt tot 16:00 uur. Parkeren kost € 3,- per auto.

Foto 2. Wandelen tussen de schapen bij de schaapskooi in Loenen. Foto: Geldersch Landschap & Kasteelen / Rob Schouten
Foto 3. Een leuk uitje voor kinderen! Foto: De Boerinn
Foto 4. De lammetjes laten zich rustig aaien. Foto: Holec Holstein

Laatst gewijzigd: 2016-04-05 14:41:26 · Gepubliceerd: 2016-02-29 15:30:16 - 4716