Vier de voorjaarsvakantie met pake en beppe

Vind meer uitjes in Friesland |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Met opa en oma gratis naar Friese musea

1 maart 2016 Toerisme Leeuwarden, Friesland Pake en beppe, of opa en oma, worden deze voorjaarsvakantie uit hun luie stoel getrokken! Door de kleinkinderen natuurlijk, want die mogen gratis naar een museum als ze met hun pake of beppe komen. In 35 Friese musea organiseren extra leuke activiteiten voor deze actieweek van Museumfederatie Fryslân.

Foto 1. Treintjes kijken in het Nationaal Modelspoormuseum in Sneek. Foto: Henk Bootsma

Gratis entree voor kinderen

Veel kinderen logeren in de vakantie een paar dagen bij opa en oma. Museumfederatie Fryslan springt daar handig op in met de actie 'Help pake en beppe de vakantie door'. Ieder kind wat met een pake en/of beppe - een andere volwassene mag ook - naar één van de 35 deelnemende musea komt, krijgt gratis entree. En behalve gratis toegang, krijgen kinderen ook de kans om mee te doen aan allerlei leuke activiteiten.

Samen in de tijdmachine

LEEUWARDEN - Kinderen duiken samen met hun pake en beppe in de tijdmachine van Natuurmuseum Fryslân. Terug naar de tijd van de terpen! In Fryslân waren ooit meer dan 900 terpen, verhogingen waar mensen op woonden en zich zo beveiligden voor het water. Kinderen gaan in een historisch landschap aan de slag als echte archeologen. Vissen met een magneethengel, een opgraving doen of een proef uitvoeren met eb en vloed. Super leerzaam! Met pake en beppe de terp op kan van 20 februari tot en met 6 maart iedere dag van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Treintjes kijken

SNEEK - Zijn treinen helemaal het einde voor kleinzoon of kleindochter? Dan is het Nationaal Modelspoor Museum een leuk uitje voor de voorjaarsvakantie! Ook hier mogen kinderen op vertoon van opa/oma of andere volwassene gratis naar binnen. En er is meer! De Friese Modelbaanclub heeft in een leeg deel van het station een grote modulebaan opgebouwd. Deze baan is te zien tot en met zondag 13 maart 2016.

Ouderwets spelen met opa en oma

HEERENVEEN - Het Heerenveen Museum daagt kinderen uit om een wedstrijdje te spelen met opa en oma. Tollen, ringwerpen en bikkelen: wie wint met deze ouderwetse spelletjes? Moe van het spelletjes doen? Knutsel of verf dan een cupcake en neem dit kunstwerk mee naar huis. De activiteiten in de voorjaarsvakantie zijn te bezoeken van 1 tot en met 4 maart van 11:00 uur tot 16:00 uur.

Brr...braakballen pluizen

OUDEMIRDUM - Bezoekerscentrum Mar en Klif maakt er een heuse feestweek van. Op woensdag 2 maart is er een leuke kindervoorstelling en op donderdag 3 maart maak je vanaf 13:30 uur een feestelijke slinger van oude broeken, stofjes en knoopjes. De week eindigt met een vette 'feestbeestenparty', waar je verkleed en geschminkt op de foto gaat. En natuurlijk iets lekkers te eten en te drinken krijgt.

Ook in de andere noordelijke provincies is genoeg te doen! Vind uitjes in Groningen en uitjes in Drenthe.
Foto 2. Samen met pake en beppe op een terp. Foto: Natuurmuseum Fryslân / Martje Zandboer
Foto 3. Help pake en beppe de vakantie door. Campagnebeeld.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2016-03-01 17:34:00 · Gepubliceerd: 2016-03-01 09:08:43 - 1142