1

Bewonder wildlife in Naturalis

Wildlife Photographer of the Year: de mooiste natuurfoto's ter wereld

Ontdek het verhaal van onze aarde in Naturalis Nieuws door
Foto 1. Foto: © Pere Soler (Spain) The art of algae. Wildlife Photographer of the Year 2015.

archief oud artikel 5 maart 2016 Toerisme Leiden, Zuid-Holland Wat voeren dieren toch de hele dag uit, verscholen in de uithoeken van de wilde natuur? Bekijk de gekke en soms vertederende gewoontes van wilde dieren en de mooiste verborgen plekjes natuur op aarde, vastgelegd door de beste fotografen van de wereld. Vanaf 5 maart tot en met 29 mei te zien in de fototentoonstelling The Wildlife Photographer of the Year bij Naturalis.

Inspirerende kiekjes

Bekijk prachtige foto's uit de The Wildlife Photographer of the Year Competition. Het zijn niet zomaar foto's, het zijn de honderd beste uit de competitie. En allemaal vertellen ze een eigen verhaal. Over klimaatverandering, dierlijke instincten en de echte wilde natuur die zo ver weg lijkt, maar die soms gewoon op straat in de stad te vinden is. De foto Shadow Walker van Richard Peters is hier een perfect voorbeeld van. Leer meer over onze aarde, bewonder prachtige foto's en leer door deze fototentoonstelling opnieuw de natuur te waarderen. The Wildlife Photographer of the Year is ontwikkeld en geproduceerd door het Natural History Museum, in Londen.

Internationale natuurtalenten

De Canadese Don Gutoski werd in 2015 uitgeroepen tot Wildlife Photographer of the Year. Zijn foto A Tale of Two Foxes maakte hij in Canada. Door klimaatverandering dringen rode vossen daar binnen in het territorium van poolvossen. De zeldzame opname laat zien hoe een rode vos een poolvos als prooi te pakken heeft. Daarvoor moest Gutoski drie uren wachten in de kou bij een temperatuur van dertig graden Celsius onder nul. Een andere winnaar in 2015 was nog maar veertien (!) jaar oud toen hij de foto Ruffs on display maakte. OndÅ™ej Pelánek uit Noorwegen kreeg de titel Young Wildlife Photographer of the Year voor zijn foto van twee kemphanen. Ook een Nederlander viel in de prijzen - altijd leuk. Edwin Giesbers won met zijn foto in de categorie Amfibieën en reptielen.

Tijdens de fototentoonstelling zijn er allerlei extra activiteiten voor families bij Naturalis.
  • Fotosafari - Kinderen ontdekken de foto's uit de tentoonstelling op safari - compleet met kleine safari backpack vol opdrachtjes.
  • Volwassenen en kinderen kunnen allerlei fotoworkshops volgen. Leer goede foto's maken met een spiegelreflexcamera of met een smartphone.
  • Meld je aan en bekijk op 10 maart, 14 april of 12 mei de fototentoonstelling 's avonds. Compleet met drankje en muziek!
Ga voor meer informatie en aanmeldmogelijkheden naar de website van Naturalis.
Foto 2. Foto: © Jonathan Jagot (France) Flight of the scarlet ibis. Wildlife Photographer of the Year 2015.
Foto 3. Foto: © Don Gutoski (Canada) A tale of two foxes. Wildlife Photographer of the Year 2015.
Foto 4. Foto: © OndÅ™ej Pelánek (Czech Republic) Ruffs on display. Wildlife Photographer of the Year 2015.
Foto 5. Foto: © Richard Peters (United Kingdom) Shadow walker. Wildlife Photographer of the Year 2015.
Foto 6. Foto: © Edwin Giesbers (Nederland) Amfibieën en reptielen. Wildlife Photographer of the Year 2015.

Laatst gewijzigd: 2016-03-04 09:37:21 · Gepubliceerd: 2016-03-03 16:57:30 - 991