1

Ga op de foto met Mona Lisa bij Madame Tussauds

Kunstwerken komen wel heel dichtbij in I Am Art

Ontmoet je helden bij Madame Tussauds Nieuws door
Foto 1. Ontmoet de meesters in I Am Art! Foto: Madame Tussauds.

archief oud artikel 13 maart 2016 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Op de foto met een beroemd persoon? Daarvoor ga je naar Madame Tussauds! Vanaf 15 maart kun je in I Am Art behalve met mensen, ook met kunstwerken op de foto. Word onderdeel van de Mona Lisa of maak je eigen schilderij in het atelier van Herman Brood. Pas wel op dat je niet verdwaalt in één van Esschers schilderijen.

Selfie met de Mona Lisa

I Am Art is de nieuwste aanwinst van Madame Tussauds. Net als de rest van het wassenbeeldenmuseum is dit onderdeel interactief. "En daardoor ook leuk voor kinderen", vertelt Chiel Troost van Madame Tussauds. "Ze kunnen klimmen in een kunstwerk of op de foto met de Mona Lisa." Altijd al eens onderdeel willen zijn van de Nachtwacht? Ga er maar tussen staan. En... flits! Weer een bijzondere foto voor in het plakboek.

Maak je eigen werk in het atelier van Herman Brood

Aanraken mag!

Kunstwerken van toen met moderne snufjes van nu: dat zorgt voor verrassingen! Raak dat kunstwerk van Mondriaan maar eens aan... Het touchscreenscherm zorgt ervoor dat de kleuren oplichten als je er met je vinger op drukt! "Dit past helemaal in de stijl van Mondriaan", vertelt Chiel. En zo is er met alle kunstwerken wel iets leuks te beleven. Dit is bijvoorbeeld de enige plek waar je echt kunt verdwalen in Esschers schilderijen.

Hollandse meesters en internationaal talent

In I Am Art is het werk te zien van Hollandse meesters als Rembrandt, Van Gogh en Esscher. Maar ook internationaal talent als Dali en Picasso staat hier in de spotlights met hun schilderijen en kunstobjecten. "Het verschil met gewone schilderijen is dat de kunst hier interactief is. Je bent echt onderdeel van een kunstwerk."

Beroemdheden bij Madame Tussauds

Je kunt hier op de foto met bijzondere kunstwerken, maar ook met beroemde mensen! De collectie van Madame Tussauds bestaat uit wassen beelden van beroemdheden van over de hele wereld. En je kunt doen wat zij doen: ga een balletje trappen met Ronaldinho, train je buikspieren met David Beckham of neem een kijkje bij Lady Gaga. Smile! Want je kunt met hen allemaal op de foto.
Foto 2. Maak je eigen kunstwerk in het atelier van Herman Brood! Foto: Madame Tussauds.
Foto 3. Wil jij op de foto met Rembrandt van Rijn? Foto: Madame Tussauds.

Laatst gewijzigd: 2016-03-14 08:35:53 · Gepubliceerd: 13 maart 2016 - 446