Dit zijn de meest gastvrije musea!

Bekijk alle musea op DagjeWeg.NL |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Bij deze musea krijg je een warm welkom

18 maart 2016 Toerisme Landelijk Die medewerker die je niet aankijkt terwijl hij 'hallo' mompelt, dat winkeltje waar je kind niet eventjes naar de wc mocht: daar worden we soms knap chagrijnig van. Gelukkig zijn er ook een heleboel bedrijven die wel gastvrij zijn! Zoals deze top tien musea, waar het personeel aardig en gastvrij en de omgeving kindvriendelijk is.

Foto 1. Science Center NEMO. Foto: NEMO © DigiDaan.

Top 10 meest gastvrije musea

Musea waar het personeel je vriendelijk toelacht vanaf het moment dat je binnenstapt. Waar je al je vragen kunt stellen, er de tijd voor je wordt genomen en je nog een leuk en nuttig antwoord terugkrijgt ook! In deze musea hangt een gemoedelijke sfeer, met vriendelijke medewerkers, een kindvriendelijke omgeving én een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Deze tien musea kwamen na een onderzoek van Cultuursector Merkenonderzoek uit de bus als de meest gastvrije musea van 2016.

NEMO in Amsterdam is volgens drieduizend ondervraagden het meest gastvrije museum van Nederland. Hun personeel is het aardigst, de prijs-kwaliteitsverhouding is goed en het museum is erg kindvriendelijk. Op een gedeelde tweede plek staan het Het Spoorwegmuseum en het Nederlands Openluchtmuseum.

Foto 2. Science Center NEMO. Foto: DigiDaan.
Foto 3. Werkplaats Spoorwegmuseum. Foto: Het Spoorwegmuseum.
Foto 4. Scheepswerf Nederlands Openluchtmuseum. Foto: Nederlands Openluchtmuseum © Oscar Timmers.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-06-24 12:10:17 · Gepubliceerd: 2016-03-17 15:07:31 - 5129