Laat je meeslepen door The Bodyguard

Zwijmel weg bij The Bodyguard |  deel via WhatsApp | Recensie door

Een meeslepend liefdesverhaal vol actie

22 maart 2016 Cultuur Utrecht, Utrecht Een knappe lijfwacht en een beeldschone popster moet wel het begin van een prachtige romance betekenen. In de bekroonde musical The Bodyguard zien we hoe Frank Farmer en Rachel Marron verliefd op elkaar worden - terwijl een stalker haar leven terroriseert. De spannende en swingende show speelde tot en met 16 juli 2017 in het Beatrix Theater. Waarschuwing vooraf: Romy Monteiro is zo goed dat je er tranen van in je ogen krijgt.

Foto 1. Romy Monteiro als superster Rachel Marron. Fotograaf: Roy Beusker en Annemieke van der Togt.

De Nederlandse Whitney

De musical The Bodyguard heeft alles in huis om je van je stoel te blazen. Een geweldige hoofdrolspeelster met een dijk van een stem, een hoop knappe - en gespierde - mannen en natuurlijk de prachtige en tijdloze liedjes van Whitney Houston. Al meteen bij het eerste nummer Queen of the Night valt je mond open en krijg je spontaan kippenvel. Het is duidelijk: Romy Monteiro is net zo'n superster als Houston. Ze lijkt haar nummers vlekkeloos te kunnen zingen, zonder dat het een imitatie wordt. Ze is perfect voor de rol van Rachel Marron: een mooie zangeres die midden in de piek van haar carrière zit en leeft voor haar optredens en fans. Maar dan blijkt er een enge stalker achter haar aan te zitten en loopt ook haar familie gevaar, waaronder haar zoontje Fletcher: een aandoenlijk jochie dat waanzinnig kan dansen. Bodyguard Frank Farmer - gespeeld door de charmante Mark van Eeuwen - wordt ingehuurd om haar te beschermen. Het begin van een verboden liefde.

Zielige zus in de schaduw

Gaandeweg loopt de spanning loopt steeds meer op in de musical. De voorstelling is écht spannend: de stalker duikt vaak vanuit het niets op. Gelukkig kom je af en toe op adem tijdens grappige momenten, vaak dankzij de schattige Fletcher, bodyguard Frank Farmer en de hysterische PR-man Sy Spector - gespeeld door Patrick Martens. Toch ligt de dreiging altijd op de loer en worden de onderlinge relaties steeds intenser. Optreden na optreden gaat voorbij, want Rachel weigert zich bang te laten maken door haar stalker. Totdat hij haar huis binnensluipt en haar zoontje en zus de stuipen op het lijf jaagt. Die zus, Nicki Marron, wordt geweldig gespeeld door Tjindjara Metschendorp - een cover voor lead Carolina Dijkhuizen. Steeds meer ontdek je dat Nicki óók kan zingen en er moeite mee heeft om in de schaduw van haar zus te leven. Het verhaal wordt steeds ingewikkelder. Wie is toch die stalker? Heeft iemand uit het team van Rachel er iets mee te maken? En horen Rachel en Frank ondanks hun verschillen bij elkaar?

Om te janken zo goed

Behalve de steengoede acteurs, het lekker snelle verhaal en de spanning en humor van de voorstelling, stelen de liedjes in The Bodyguard de show. Het zijn er zoveel en ze zijn zo mooi dat je bij elk nummer denkt 'och ja, deze was óók van Whitney'. Een perfecte mix van prachtige tranentrekkers en levendige dansnummers. One Moment In Time, I Have Nothing, I'm Every Woman, All At Once, I Wanna Dance With Somebody en natuurlijk het iconische I Will Always Love You. En dat is nog maar een fractie van alle hits van Whitney Houston die in The Bodyguard worden gezongen. Gelukkig gewoon in het Engels: het zou doodzonde zijn geweest om de legendarische teksten te vertalen en ook in het Engels sluiten ze naadloos op het verder Nederlandse verhaal aan. Romy Monteiro en Tjindjara Metschendorp hebben elk een eigen stemgeluid en klinken samen prachtig, wat in het nummer Run To You heel mooi naar voren komt. Ondanks dat iedereen ontzettend goed is, blijf je je verbazen over Romy: ze is geweldig. Om te janken, zo goed.

The Bodyguard is niet meer te zien. De cast van The Bodyguard wisselde per voorstelling.

Dit was de cast tijdens de show waar DagjeWeg.NL bij was:
  • Rachel Marron - Romy Monteiro;
  • Frank Farmer - Mark van Eeuwen;
  • Nicki Marron - Tjindjara Metschendorp;
  • Fletcher - Jona Flohr;
  • Stalker - Bram Blankestijn;
  • Sy Spector - Patrick Martens.
Foto 2. Romy Monteiro is de stralende ster van de voorstelling. Fotograaf: Roy Beusker en Annemieke van der Togt.
Foto 3. De chemie tussen Rachel en Frank (Romy Monteiro en Mark van Eeuwen) stuitert door de zaal. Fotograaf: Roy Beusker en Annemieke van der Togt.
Foto 4. Zal de liefde tussen Rachel en Frank overleven? Hier zie je Dave Mantel in de rol van Frank. Fotograaf: Roy Beusker en Annemieke van der Togt.

Laatst gewijzigd: 2017-07-17 11:04:14 · Gepubliceerd: 2016-03-21 16:37:10 - 1700