1

Lente met een gouden randje bij Keukenhof

Vier de lente in de mooiste bloementuin

Keukenhof: ontdek de mooiste tuin van Nederland! Nieuws door
Foto 1. Tot en met 16 mei staat Keukenhof in het teken van de Gouden Eeuw. Foto: Keukenhof.

archief oud artikel 23 maart 2016 Toerisme Lisse, Zuid-Holland Prachtige bloemenzeeën, bloeiende mozaïeken en echte Hollandse tulpen. Vier het begin van de lente en breng een bezoekje aan Keukenhof! De beroemde bloementuin opent op donderdag 24 maart haar deuren met als thema de Gouden Eeuw. Bekijk typische zeventiende-eeuwse bloemen en schilderijen, doe mee aan de gratis speurtocht en ontdek hoe de tulp een wereldberoemde icoon werd.

Een periode van bloei

Het thema van Keukenhof is dit jaar de Gouden Eeuw. Toepasselijk, want in die tijd stond Nederland in bloei. Het ging ons land voor de wind op gebied van wetenschap, kunst en handel - waaronder de tulpenhandel. "Het thema de Gouden Eeuw komt onder andere terug in de inspiratietuin, het bloemenmozaïek en het decor in het paviljoen", vertelt Annemarie Gerards van Keukenhof. Er is een gigantisch bloemenmozaïek te zien dat lijkt op een Delfts Blauw-tegel. Het mozaïek is gemaakt van bloembollen en vertelt het verhaal van de Hollandse handel over zee en rijke Amsterdamse grachtenpanden uit de zeventiende eeuw. Annemarie: "Voor kinderen is het mozaïek ook leuk. Vanaf een balkon kunnen ze het van bovenaf zien." Bezoekers kunnen typisch zeventiende-eeuwse bloemen bewonderen. "Rembrandt tulpen, parkiettulpen: dat zijn echte Gouden Eeuw tulpen."

Doop je eigen tulp

De tulp is inmiddels onlosmakelijk verbonden aan Nederland, een echt icoon. Maar Keukenhof laat ook de minder mooie kant van de tulp zien. De tulpenbollen werden vlak voor de Gouden Eeuw gestolen en mee naar Nederland genomen. Daarna waren ze letterlijk goud waard. Je leert alles over de oorsprong, de kweek en beroemde figuren met hun eigen tulp. Je kunt zelfs je eigen tulp dopen! De tulp als icoon zie je overal in Keukenhof terug, waaronder in het paviljoen. "Daar hangen bloemschilderijen uit de Gouden Eeuw van onder andere het Van Gogh Museum, het Rijks en de Hermitage. Stillevens van enorme mooie boeketten met tulpen", aldus Annemarie.

Keukenhof is geopend vanaf 24 maart tot en met 16 mei.

Vier Pasen in Keukenhof

Vanaf 25 tot en met 28 maart viert Keukenhof Pasen! Er zijn prachtige bloemenshows en een spannende roofvogelshow met rondvliegende valken, uilen, buizerds en arenden. Laat je schminken, geniet van livemuziek en op Eerste en Tweede Paasdag komt de paashaas langs! Het hele seizoen is er een spannende speurtocht voor kinderen.
Foto 2. Vier de lente tussen prachtige bloemenvelden in de Gouden Eeuw inspiratietuin en de Delfts blauwe tuin. Foto: Keukenhof.
Foto 3. Regelmatig zijn er leuke activiteiten in stijl, met klederdracht en optredens. Foto: Keukenhof.

Laatst gewijzigd: 2016-03-23 08:57:54 · Gepubliceerd: 23 maart 2016 - 1145