Beleef het mee: de 100e Ronde van Vlaanderen!

Kom kijken bij de spannende wielerronde

Ronde van Vlaanderen Redactioneel door
Foto 1. De beste wielrenners van de wereld verzamelen zich in Vlaanderen. Foto: Ronde van Vlaanderen

archief oud artikel 24 maart 2016 Sport Brugge, West-Vlaanderen De honderdste Ronde van Vlaanderen belooft een heel spektakel te worden. Geniet mee en maak er een leuk dagje uit van! Op de route liggen 'publieksdorpen' waar je de renners voorbij ziet racen. Leuk voor de echte wielerfans!

Start in Brugge

De 100ste Ronde van Vlaanderen start zondag 3 april op de Markt in Brugge, zoals elk jaar. Op een podium op de Markt worden de belangrijkste renners voorgesteld aan de wielerfans. Met muziek en animatie wordt er een hele show van gemaakt. Duizenden bezoekers reizen af naar deze stad, maar ook naar andere dorpjes op de route om de wielrenners aan te moedigen.

Klassieker

De eendaagse wielerwedstrijd is een trekker voor de beste fietsers van de wereld. Zij leggen op 3 april een route van maar liefst 256 kilometer af tijdens deze klassieker. De Ronde van Vlaanderen is bekend en berucht om haar heuvels, hellingen en hobbels onderweg.

Publieksdorpen

Er zijn in 2016 opnieuw vijf Publieksdorpen aangewezen: Oude Kwaremont, Paterberg, Kruisberg, Koppenberg en Oudenaarde, waar de aankomst is. Ga je naar de Paterberg, dan zie je de renners tweemaal aan het werk. Op de Oude Kwaremont passeren de renners drie keer. Samen met de Kruisberg vormen deze locaties de laatste drie hellingen van de Ronde. Een spannende plek om de fietsers aan het werk te zien dus.

Finish in Oudenaarde

Op de Koppenberg begint de eindsprint voor de finish. De doorkomst van de renners vind je op de website van De Ronde van Vlaanderen. Als je in Oudenaarde wacht zie je, naar verwachting rond 16:48 uur, de spectaculaire aankomst van de deelnemers. Hier is een jeugdzone en een publiekzone en vanaf 14:00 uur kun je terecht in de Willy Naessens-publiekstent. In alle publieksdorpen hangen schermen en er is catering en sanitair aanwezig. Ook worden er pendelbussen ingezet om makkelijk en veilig op de goede plek te geraken.

Dagje uit in Vlaanderen

Op de online routekaart kun je het hele parcours volgen en zie je ook wat er onderweg voor leuks te doen is. Bijvoorbeeld alle uitstappen in Brugge, een bezoek aan het het stadje Torhout, alle plekken waar je iets kunt eten of zelfs kunt overnachten, musea, begijnhoven en mooie natuurreservaten. Maak er een leuk dagje uit van!

Het Belgische zusje van DagjeWeg.NL heet Uitstappen.BE. Snuffel tussen alle leuke uitjes en activiteiten in België!
Foto 2. Wielerfans in Brugge. Foto: Ronde van Vlaanderen
Foto 3. De start is op de Markt in Brugge. Foto: Ronde van Vlaanderen
Foto 4. Parcours. Foto: Ronde van Vlaanderen
Foto 5. Voorprogramma. Foto: Ronde van Vlaanderen

Laatst gewijzigd: 2016-04-26 15:15:01 · Gepubliceerd: 2016-03-22 16:54:31 - 882