1

Kom in de Kas en ontdek de kweekkunst

Tomaten als skippyballen en minikomkommers: proeven maar!

Kom in de Kas op 2 en 3 april 2016   Nieuws door
Foto 1. Bekijk welke insecten de kweker helpen in de kas! Foto: Kom in de Kas.

archief oud artikel 2 april 2016 Natuur Landelijk Weleens gelopen tussen een zee van bloemen? Of een tomaat gezien zo groot als een skippybal? Kom in de kas! Op zaterdag 2 en zondag 3 april 2016 ontdek je de kunst van het kweken in kassen verspreid door heel Nederland.

Kom in de Kas met de kids!

Je ziet tijdens Kom in de Kas niet alleen groenten en fruit, er gebeuren hier ook spannende dingen. Bekijk de robot die alle plantjes tegelijk water geeft en loop langs tomaten zo groot als skippyballen. Weleens gehoord van een banananas of een tomkommer? Misschien mag je wel proeven! Als je genoeg gegeten hebt, ga je lekker rondhoppen op een 'tomatenskippybal' of spring je op het springkussen. En als je er voor één dag zelf uit wilt zien als een aardbei, dan laat je je gewoon schminken. In de kas kan echt alles!

Groenten niet lekker? Echt wel!

Kookdemonstraties in de kas

Ook voor papa en mama is hier genoeg te zien en te doen. Houden je ouders van koken of lekker eten? Tijdens Kom in de Kas is er van alles te proeven, natuurlijk met verse producten. In negen regio's in Nederland worden kookdemonstraties gegeven. Probeer een paprikasmoothie en bekijk hoe de lekkerste gerechten met groenten worden bereid. Of eet gewoon een tomaatje of komkommertje uit het vuistje. Er valt overal wel wat te smullen!

Ontdek de kas met een groep

Kom in de Kas is niet alleen heel leuk, maar ook leerzaam! Tijdens het evenement zijn kassen, verspreid over heel Nederland, geopend voor publiek. Wil je de kassen met een groep bezoeken en kun je niet op 2 en 3 april? Bij kassen in zestien regio's staan de deuren altijd wagenwijd open voor groepen. De kweker geeft dan een privérondleiding waarbij je alles ontdekt over het leven in de kas. Je moet hiervoor wel even reserveren.

Het wordt prachtig lenteweer dit weekend! Bekijk de tips van de redactie voor een leuk dagje uit!
Foto 2. Zie je al die mooie bloemen? Foto: Kom in de Kas.
Foto 3. Neem papa en mama ook mee naar de kas. Foto: Kom in de Kas.
Foto 4. Hmm, wat ruikt dat lekker. Foto: Kom in de Kas.

Laatst gewijzigd: 2016-04-01 12:36:59 · Gepubliceerd: 2016-03-31 16:30:52 - 539