Zweef mee met André het Astronautje

Theaters in Nederland |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Voorstelling voor kinderen naar het boek van André Kuipers

4 april 2016 Cultuur Landelijk Hij is zo uit de ruimte komen vallen: André het Astronautje! De echte astronaut André Kuipers bedacht het personage en het verhaal van de kleine ruimtevaarder toen hij zijn tweede ruimtereis maakte. Van de ruimte belandde het boek in de boekwinkel en reisde verder naar de planken! Zweef mee met André in theaters door heel Nederland.

Foto 1. Fantaseren over de maan.

Het boek uit de ruimte

De man die echt in ruimte is geweest, André Kuipers, kan als geen ander vertellen hoe het daar nou echt is. En wat er bij een ruimtereis komt kijken. Wanneer ben je nou een goede astronaut? En hoe gaat dat, een lancering? Voor zijn kinderen schreef André tijdens zijn tweede ruimtereis een boek: André het Astronautje. Een boek over een jongetje dat fantaseert over de maan, samen met zijn vriendje Muis. Een bijzonder verhaal, want het is het enige boek wat in de ruimte is geschreven.

Interesse voor wetenschap

André Kuipers schreef het boek niet zonder reden. Met het verhaal wil hij jonge kinderen in aanraking brengen met wetenschap en techniek. De voorstelling doet hen alles uit de doeken over zwaartekracht en over ruimtepakken. En wat moet je meenemen tijdens zo'n ruimtevlucht? Met een 3D-bril op wordt het avontuur net echt. Na het zien van de voorstelling André het Astronautje dromen alle kinderen van een reis naar de ruimte!

Wat is er meer te zien in de Nederlandse theaters? Bekijk meer theatervoorstellingen.
Foto 2. Ready for take-off!
Foto 3. Eindelijk op de maan.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2016-05-31 16:19:55 · Gepubliceerd: 2016-04-04 11:52:30 - 466