Haal de held in je naar boven!

Kom naar de Landelijke Veiligheidsdag! |  
Nieuws - Commerciële bijdrage door
Foto 1. Een brandweerman en een brandweerman in spe. Foto: Maarten Feenstra.

Ontmoet politiemannen en brandweerlieden op Landelijke Veiligheidsdag

6 april 2016 Toerisme Almere, Flevoland Welke Nederlandse hulpdiensten bestaan er en wat doen ze allemaal? Ontdek het op de derde editie van de Landelijke Veiligheidsdag in Almere Centrum! Op zaterdag 16 april verandert de Esplanade in een grote crime scene en laten hulpdiensten hun kunsten zien. Het thema is dit jaar 'Veiligheid in en om het huis'. Het event is gratis en wie weet mag je de kustwacht of de brandweer wel een handje helpen!

Hollandse hulpdiensten

Welke hulpdiensten zijn er in Nederland en waar en hoe zetten zij zich voor ons in? Nederlandse hulpdiensten zijn meer dan alleen de politie en de brandweer. Zij zijn er natuurlijk bij op Landelijke Veiligheidsdag, maar ontmoet ook Defensie, de GGD, de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, de Kustwacht en de Reddingsbrigade in Almere Centrum. Op zaterdag 16 april 2016 laten zij tussen 12:00 uur en 17:00 uur zien hoe ze onze samenleving een stukje veiliger maken. Hoe ziet een werkdag er voor hen uit en hoe werken de afdelingen samen? Het thema van dit jaar is 'Veiligheid in en om het huis' en door spannende demonstraties leer je wat je moet doen als je zelf in een gevaarlijke situatie terechtkomt. Het gratis evenement vindt plaats op de Esplanade, het Stationsplein en het Forum. Militairen marcheren door het centrum en overal staan stoere voertuigen!

Stempeltjes verzamelen

Wil je alle geheimen van de Landelijke Veiligheidsdag ontdekken? Speciaal voor kinderen is er een leuke stempelroute uitgezet. Verzamel alle stempels en leer gaandeweg de tocht verschillende hulpdiensten kennen. Ga langs bij Brandweerman Sam op het Stationsplein, bezoek de infostand op het Forum van Veiligheidsmuseum PIT en neem een kijkje bij Politie en Defensie op de Esplanade. Verzamel alle stempels, lever je volle stempelkaart in bij VVV Almere aan de Diagonaal 199 en maak kans op mooie prijzen!

Het programma


Esplanade
 • 12:00 uur – 12:45 uur - Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee;
 • 12:45 uur – 13:30 uur - Opening en demonstratie Ambulance, Brandweer en Politie (inval in pand);
 • 13:30 uur – 14:00 uur - Demonstratie op het water (woning onder water, Reddingsbrigade, KNRM, reddingsactie Kustwacht en Kustwachtvliegtuig);
 • 14:00 uur – 14:15 uur - Defensie;
 • 14:15 uur – 14:45 uur - Charge Mobiele Eenheid;
 • 14:45 uur – 15:15 uur - Demonstratie Ambulance, Brandweer en Politie (inval in pand);
 • 15:15 uur – 15:45 uur - Demonstratie op het water (woning onder water, Reddingsbrigade, KNRM, reddingsactie Kustwacht en Kustwachtvliegtuig);
 • 15:45 uur – 16:00 uur - Defensie;
 • 16:00 uur – 16:30 uur - Charge Mobiele Eenheid;
 • 16:30 uur – 17:00 uur - Demonstratie ambulance, brandweer en politie (inval in pand).
Doorlopend zijn er demonstraties van Defensie, Jeugdbrandweer, Brandweer, Reddingsbrigade Nederland en USAR - het redden van rampslachtoffers met behulp van speurhonden.

Stationsplein
 • 12:00 uur – 17.00 uur - Fotomoment met Brandweerman Sam, Straattheateract van Brandweerman Geer afgewisseld met een jongleursact.
Forum
 • 12:00 uur – 17:00 uur - Informatiemarkt met Buurt- en inbraakpreventie, Handhaving, PIT Veiligheidsmuseum (fotomoment), DARES, Omroep Flevoland (calamiteitenzender) en Waterschap Zuiderzeeland (met Klimwand voor kids).
Foto 2. Even oefenen: misschien wordt dit jongetje later wel een politieman! Foto: Maarten Feenstra.
Foto 3. Het hoogtereddingsteam van de brandweer laat zien hoe ze een slachtoffer redden. Foto: Fred Rotgans.
Foto 4. Een jongetje op een gigantisch voertuig van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Foto: Fred Rotgans.

Laatst gewijzigd: 2016-04-05 16:39:53 · Gepubliceerd: 2016-04-04 17:14:41 - 579