Dagje uit dit weekend!

Moco Museum |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

De leukste uitjes voor zaterdag en zondag

7 april 2016 Toerisme Landelijk Weekendplannen maken? Van deze weekendtips word je vast vrolijk. Vrolijk van muziek of van theater. En misschien wel heel opgetogen van de speciaalbieren op het Bierfestival Groningen. Fijn weekend!

Foto 1. Geniet in een wondere wereld vol muziek in Museum Speelklok. Foto: Museum Speelklok

Kindermuziekweek in Rotterdam

ROTTERDAM - Kleine Mozartjes thuis? Of wil je de kinderen kennis laten maken met muziek? De Kindermuziekweek in Rotterdam zet iedereen aan tot muziek maken. Op zaterdag 9 april maken gezinnen samen muziek in de scrapband (6+), waarbij je alles als instrument kunt gebruiken. En zondag staat in het teken van de enige echte Mozart, met concerten door kinderen, een speurtocht en een familievoorstelling.

Speciaalbieren proeven op het Bierfestival

GRONINGEN - Weekend! Tijd om te ontspannen met een biertje. Maar voordat je datzelfde pilsje als ieder weekend opentrekt, overweeg om naar Groningen af te reizen. In de bekende Martinikerk, midden in de binnenstad, staan heel veel speciaalbieren klaar voor het Bierfestival Groningen. Alle bierliefhebbers zijn welkom om te proeven en deel te nemen aan masterclasses van echte biergoeroes. Zij vertellen onder meer over het lekkerste biertje bij een sigaar en de combinatie van bier met whisky.

Nieuw museum opent met Banksy en Warhol

AMSTERDAM - Tussen de giganten op het Amsterdamse Museumplein, in een oude stadsvilla uit 1904, opent dit weekend een privémuseum de deuren voor publiek. Het Moco Modern Contemporary Museum heeft meteen een grote expositie in huis om bezoekers te trekken. Van de bekende Pop-Art artiest Andy Warhol en street-art legende Banksy hangen er in totaal meer dan tachtig werken. Bewonder Banksy's beroemde Beanfield, dat voor het laatst in 2009 te zien was.

De ruimte in met André het Astronautje

OSS - De man die echt in ruimte is geweest, André Kuipers, kan als geen ander vertellen hoe het daar nou echt is. En wat er bij een ruimtereis komt kijken. Wanneer ben je nou een goede astronaut? En hoe gaat dat, een lancering? Voor zijn kinderen schreef André tijdens zijn tweede ruimtereis een boek: André het Astronautje. Dit verhaal is bewerkt tot een theatervoorstelling, met liedjes van Claudia de Breij. Voor kinderen vanaf drie jaar een hele belevenis en dit weekend te zien in Theater De Lievekamp in Oss.

Muzikale wonderwereld

UTRECHT - Een wonderlijke wereld, waar van alle kanten muziek klinkt dooreen druk op de knop of een draai aan het wiel. Stap in deze vrolijke wereld van Museum Speelklok, waar speelklokken, speeldozen, pianola's en draaiorgels spelen. Geniet met het hele gezin en ga met korting naar Museum Speelklok!

Dagje uit, maar de portemonnee ontzien? Bekijk de ticketacties van DagjeWeg.NL Tickets voor een voordelig dagje uit.
Foto 2. Girl with a Balloon by Banksy. Foto: https://www.flickr.com/photos/dropstuff/2840632113, CC BY-SA 2.0
Foto 3. Iedereen maakt muziek in de Doelen Rotterdam tijdens de Kindermuziekweek.
Foto 4. Laat de biertjes je smaken tijdens het Bierfestival Groningen.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2016-04-07 17:13:34 · Gepubliceerd: 2016-04-07 10:35:47 - 484