Moco Museum Amsterdam opent haar deuren

Graffitikunst en Pop-Art: kunststijl van de jonge generatie

Bezoek het Moco Museum Amsterdam Nieuws door
Foto 1. Girl with a Balloon by Banksy. Foto: https://www.flickr.com/photos/dropstuff/2840632113, CC BY-SA 2.0

archief oud artikel 9 april 2016 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Pioniers uit de kunstwereld vind je hier! Het Modern Contemporary (Moco) Museum in Amsterdam opent op 9 april haar deuren. Ontdek de enorme collectie van moderne kunst, die voor een groot deel verborgen bleef voor publiek. Tot nu!

Maak kennis met de Rock Stars of Art

The Rock Stars of Art, die zijn te zien in het Moco Museum. Het zijn geen suffe schilders van wie het werk te zien is, maar bewezen pioniers uit de kunstwereld! Mensen die niet mee liepen met de meute maar hun eigen weg gingen. En het resultaat hiervan bekijk je in het Moco Museum! Met spannende tentoonstellingen en steeds weer nieuwe werken is hier voor kunstliefhebbers genoeg te zien. Het gebouw, Villa Aalsberg op het Museumplein in Amsterdam, is al een bezienswaardigheid op zich.

Deze werken zag je niet eerder!

Graffitikunst en Pop-art in de spotlights

Het Moco Museum opent geheel in de stijl van het museum met exposities van Pop-Art kunstenaar Andy Warhol en graffitikunstenaar Banksy. Verschillende beroemde werken van deze kunstenaars zijn hier te zien. De tentoonstelling 'Royal' van Andy Warhol is te zien van 9 april tot en met 4 juli. 'Laugh Now' van Banksy bekijk je van 9 april tot en met 4 september.

Kunstkoffie of Banksy Burgers

In het Moco Café kun je genieten van allerlei vegetarische gerechten, geheel in stijl van de tentoonstelling. Freud's Feta Sandwich, Warhol Waffles of een Banksy Burger. Heb je zin in koffie? Koon's Coffees heeft een Emin's Espresso, McGinley's Machiatto of Chapman's Cappuccino voor je klaarstaan!

Naast het nieuwe MOCO Museum heeft Amsterdam nog wel meer leuke Musea in huis! Het MOCO museum ligt midden in het museumhart van Amsterdam. Dat betekent dat het Rijksmuseum, Stedelijk Museum en Van Gogh Museum op loopafstand zijn. Tijd voor een 'museummarathon'?

Laatst gewijzigd: 2016-07-25 17:09:39 · Gepubliceerd: 2016-04-07 16:06:10 - 1325