Ridders en spannende verhalen op Slot Boekenstein

Met DagjeWeg.NL Tickets naar Slot Boekenstein! |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Ridders met hun neus in de boeken

11 april 2016 Toerisme Poederoijen, Gelderland Luister naar spannende verhalen, ga op een speurtocht en leer striptekenen. Tijdens Slot Boekenstein op zaterdag 30 april staat Slot Loevestein helemaal in het teken van kinderboeken. Verschillende schrijvers komen hun verhalen voorlezen en je kunt net als een jonkvrouw met een ganzenveer leren schrijven!

Foto 1. Op zaterdag 30 april staat Slot Loevestein in het teken van kinderboeken! Foto: Slot Loevestein.

Doe de Boekiewoekiedans

Boekenwurmen opgelet! Ridders, jonkvrouwen en kinderboekenschrijvers verzamelen zich op zaterdag 30 april op Slot Loevestein. Het kasteel wordt omgetoverd tot Slot Boekenstein, een evenement vol spannende verhalen, kraampjes met kinderboeken en te gekke workshops. Leer met een veer schrijven als een jonkvrouw, ontdek je talent als striptekenaar en los een mysterie op tijdens de letterspeurtocht. Twee bekende kinderboekenschrijvers - Reggie Naus en Angelique Schipper - lezen uit hun eigen boeken voor en er zijn voorstellingen van het poppentheater. Aan het einde van de dag dansen alle kinderen samen de Boekiewoekiedans!

Koop een kaartje via DagjeWeg.NL Tickets en krijg een gratis ridderpen!

Verhalen over Hugo en Igor

Wat weet jij over Hugo de Groot? Op Slot Boekenstein vertellen ze het bekende en spannende verhaal van zijn ontsnapping uit het kasteel. Schrijfster Lizzy van Pelt weet alles over het verhaal van Hugo: ze schreef er zelfs een boek over. Test je kennis over Hugo de Groot in de 'Quizz van Lizz'. Er worden ook nieuwe verhalen verteld, zoals in de theatervoorstelling over Igor uit Verweggistan. Igor gaat als goochelaar op tournee door Nederland en vertelt bij thuiskomst wat hij in ons land heeft gezien en gedaan. Dat vinden ze in Verweggistan maar raar.

Slot Boekenstein vindt plaats op zaterdag 30 april, vanaf 11:00 uur tot 17:00 uur. Bestel tickets via DagjeWeg.NL Tickets en krijg een gratis ridderpen!
Foto 2. Doe mee met de Boekiewoekiedans in de Zael tijdens Slot Boekenstein. Foto: Slot Loevestein.
Foto 3. Kinderen luisteren aandachtig naar verhalen over Hugo de Groot. Foto: Slot Loevestein.
Foto 4. Verken het sprookjesachtige slot tijdens een spannende letterspeurtocht. Foto: Slot Loevestein.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2016-04-11 10:14:54 · Gepubliceerd: 2016-04-11 09:01:49 - 293